pergola met hangmat en schommel

Zoek je inspiratie voor een pergola in je tuin? Kijk dan snel verder! Want onze Modernplay pergola is uniek: niet alleen geschikt als houten tuinconstructie om planten over te laten groeien & een schaduwdoek aan op te hangen. Het is een pergola, maar ontworpen langs de veiligheidsnormen van een speeltoestel. Voldoende stevig voor speelelementen zoals schommelzitjes, duikelrekken en meer.

Modernplay in het kort:

Combineer tuinleven met spelen: pergola voor hele gezin

Modernplay startte als een schommelframe. En met die strenge veiligheidseisen voor speeltoestellen zijn we door gaan ontwikkelen. Nu kun je veel meer maken: met een Modernplay haal je een moderne constructie naar je tuin waar je kinderen aan kunnen schommelen en waar jij je tuin compleet mee maakt.

Je kinderen kunnen er aan schommelen. Hang er schommelzitjes aan zoals een peuterschommel, een grote vogelnestschommel of een trapeze met ringen.

Zelf hang je er een schommelbank of hangstoel aan. Of een luie hangmat!

Ontvang gasten onder je Modernplay pergola: breid hem uit met een schaduwdoek.

Lange gebruiksduur door lange levensduur

Zet douglashout onbehandeld in de grond en je hebt binnen 1-2 jaar houtrot aan de paal. Modernplay heeft daar een oplossing voor! Dankzij de stalen verankering gaat het douglashout niet rotten.

We zetten het douglashout namelijk niet in de grond, maar laten het hout zweven. Een Modernplay pergola gaat daardoor gerust meer dan tien jaar mee. En als je kiest voor geïmpregneerd douglas, dan kun je die levensduur oprekken tot wel 25 jaar.

Die stalen grondankers houden niet alleen het douglashout droog, ze maken de Modernplay ook zeer stevig. Een Modernplay is ontworpen om aan te schommelen. Met slechts twee staanders maak je een douglas schommel met een gigantisch draagvermogen.

Modernplay pergola bestellen

Een Modernplay pergola is altijd maatwerk. Lees meer over wat je kunt kiezen en hoe je de Modernplay pergola kunt kopen op de pagina over pergola op maat.

#1: Rozenboog: kleine pergola met schommel

Deze Modernplay constructie lijkt op een eenvoudige rozenboog: dankzij de twee unieke trellis panelen kun je klimplanten laten groeien aan deze douglas rozenboog. Leuk idee voor bijvoorbeeld een blauwe regen zoals op de afbeeldingen. Of laat er klimrozen tegenop groeien. Jij een prachtige houten rozenboog, je kind een sterk frame om aan te schommelen!

2. Twee douglas frames vormen samen een pergola

Het ene pergolaframe voor klimplanten. En het andere douglas frame is een Modernplay om aan te spelen met een schommelzitje en duikelrek:

#2: Langgerekte pergola met trellis voor klimplanten

Een lange douglas pergola met een grote vogelnestschommel, een schommelzitje, een duikelrek. En voldoende ruimte voor klimrozen of andere klimplanten.

#3: Grote pergola aan huis - stalen verbindingen met zwarte poedercoating

Zoals je hier ziet kun je een grote houten Modernplay pergola ook aan je huis vastmaken. We hebben hier muurverankering voor ontworpen: zware kwaliteit stalen ankers die bestand zijn tegen de krachten die op de pergolaconstructie komen als je er aan gaat schommelen.

In deze afbeeldingen laten we zien hoe je Modernplay pergola er uit ziet met zwart staal. Zowel de muurankers, de stalen grondankers als de hoekverbindingen hebben hier een zwarte poedercoating.

grote douglas pergola met speelelementen zoals een duikelrek en schommel

We verzinken deze ankers met een dikke zinklaag waarna we ze laten poedercoaten. Daardoor is het staal goed beschermt tegen roest. Door de dikke laag zink is het metaal niet volledig glad. We kiezen hier bewust voor: je kunt het staal ook elektrolytisch verzinken, waardoor je een glad oppervlakte krijgt. Maar de bescherming tegen roest is daarmee (door het dunne laagje zink) minder goed dan wanneer je staal thermisch verzinkt.

#4: Idee voor grote losstaande pergola met schommels en klimplanten

Dit is een idee voor een hele grote douglas pergola. De pergola verbind het zitgedeelte met het speelgedeelte.Aan de ene kant van je tuin kunnen je kinderen spelen. Bijvoorbeeld in de zandbak, of aan de schommel die je ophangt aan de pergola. Aan de andere kant kun je zelf zitten, op een afstandje genieten van hoe je kinderen aan het spelen zijn. Terwijl je zelf lekker in de schaduw zit onder de schaduwdoeken.

Zigzaggende pergola met klimroos en duikelrek

Deze pergola van douglashout heeft een zigzagvorm en heeft naast een rubberen schommelzitje, een duikelrek ook twee trellis gaaspanelen waar je klimplanten aan kunt laten groeien in je tuin. Leuk idee voor bijvoorbeeld een klimroos!

Wil je ook zo'n mooie pergola?

Bekijk je opties op de pagina over Modernplay pergola op maat.