Rechthoekige trampolines

Op deze pagina vindt u alle rechthoekige trampolines. Een rechthoekige trampoline is interessant als dit qua stijl goed bij uw tuin past of als dit qua afmetingen beter uitkomt. Door gebruik te maken van het filter aan de linkerkant van deze pagina kunt u een selectie rechthoekige trampolines maken.
Bekijken als Rooster Lijst

12 producten

per pagina
Aflopend sorteren
 1. BERG EazyFit (Regular) + Safety Net EazyFit
  BERG EazyFit (Regular) + Safety Net EazyFit
  929,-
 2. BERG InGround Eazyfit trampoline
  BERG InGround Eazyfit trampoline
  609,-
 3. Berg inground EazyFit trampoline + Safety Net Deluxe
  Berg inground EazyFit trampoline + Safety Net Deluxe
  929,-
 4. Etan Premium 0965 Combi
  Etan Premium 0965 Combi
  659,-
 5. Etan Premium 1075 Combi
  Etan Premium 1075 Combi
  759,-
Bekijken als Rooster Lijst

12 producten

per pagina
Aflopend sorteren

Een rechthoekige trampoline: de keuze van professionele springers

Rechthoekige trampolines zijn niet voor niets de keuze van professionele trampolinespringers: dankzij hun rechthoekige vorm springen ze het beste.

De vorm van een ronde trampoline 'duwt' de springer continue naar het midden van de trampoline. Immers: in het midden veert de trampoline het beste. Aan de randen is de veerkracht veel beperkter. Bij een trampoline die rechthoekig is, heb je hier minder last van. Natuurlijk: vlak naast de rand veert de trampoline minder goed dan in het midden. Maar een rechthoekige trampoline heeft in het midden een grotere oppervlakte waar de veerkracht nagenoeg gelijk is.

Als je (kind) dus graag salto's maakt, kies dan voor een rechthoekige trampoline. Of zit je zelfs op de sport trampolinespringen? Dan is een ronde of ovale trampoline eigenlijk geen optie. Alleen op een rechthoekige trampoline kun je vergelijkbaar oefenen als op de trampolines in de gymzaal.

Andere afwegingen voor een rechthoekige trampoline

Maar de sportiviteit van je kind hoeft niet de enige afweging te zijn. Regelmatig horen we van klanten dat ze een rechthoekige trampoline kiezen vanwege de esthetiek. Het oog wil immers ook wat. Soms past een rechthoekige trampoline simpelweg beter in je tuin.

Weetje: Wist je dat rechthoekige trampolines zwaarder zijn?

Door hun vorm is er meer staal nodig om dezelfde stijfheid te krijgen in het frame. Dat verklaart ook de iets hogere prijs van rechthoekige trampolines.

Zijn er ook trampolines in de vorm van een vierkant?

Vierkante trampolines zijn amper verkrijgbaar op de markt. Hier is weinig vraag naar. Voor professionele springers is een trampoline in de vorm van een rechthoek handiger. Als je bijvoorbeeld een saldo wilt doen, dan is het handig als er voldoende oppervlakte is voor een veilige landing in de lengte van je sprong. Dat maakt een smalle, lange trampoline beter bruikbaar in de trampolinesport dan een trampoline die vierkant is.

Rechthoekige tuintrampolines vs. professionele trampolines

Je kunt op een rechthoekige tuintrampoline (zoals wij deze verkopen van Etan, Berg en Exit) echter niet zo hoog springen als op zo'n trampoline die je in gymzalen tegenkomt. En dat is maar goed ook: bij een professionele trampoline heb je ook professionele begeleiding nodig. Het zou gevaarlijk zijn als kinderen thuis in hun eigen tuin meters hoog zouden kunnen springen. De tuintrampolines springen daarom iets stugger, om het springen veilig te maken voor kinderen.