BERG trampoline


berg trampolines logo

.

BERG trampolines

Veilig, sterk en veel springplezier!

Wij zijn al jaren gecertificeerd dealer van alle lijnen Berg trampolines. Zowel de Berg Favorit als de Berg Champion trampolines, maar ook de kwalitatief uitstekende Berg Elite trampoline. Bij Van Ee Buitenspeelgoed kunnen we u goed helpen als u een Berg trampoline wilt kopen. Op deze pagina hebben we alvast de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet, wij geven u ook graag persoonlijk advies in onze showroom.


Favorit Champion Elite+

Dit maakt een BERG trampoline zo'n goede keuze:

berg trampoline

Volop getest

Onafhankelijke specialisten als TÜV, Intertek en AiB Vinçotte testen onze materialen. Ook testen wij de trampolines in ons eigen laboratorium. Zo verbeteren we continu de veiligheid en kwaliteit van onze producten zodat ze echt de veiligste keuze zijn!

Het springdoek is ijzersterk

Je kind springt nooit door de trampoline heen. Het springdoek zit namelijk met stevige veren-ogen en BERG Veren vast aan het frame. En het springdoek zelf is van optimale kwaliteit.

sterk springdoek berg
materialen van berg trampoline worden getest

Materialen getest

We testen onze materialen zoals het springdoek en de beschermrand onder allerlei weersomstandigheden. We willen natuurlijk zeker weten dat een BERG Trampoline jarenlang meegaat!

Sterke beschermrand

De BERG Beschermrand is niet alleen gemaakt van UV- en slijtbestendig buitendoek, maar sluit ook perfect aan op het springdoek. Daardoor is het extra veilig mocht je een keer vallen op de trampoline.

trampoline met sterke rand
fijne trampoline veren van Berg

De fijnste veren

Bij BERG gaan we altijd voor het beste springcomfort! De unieke TwinSpring Gold veren zijn daarom niet alleen super soepel en extra lang, maar zijn ook met een roestwerende zinklaag afgewerkt.

Het frame staat als een huis

Spring met een gerust hart alle kanten op! BERG Trampolines kunnen alles aan door het sterke frame. Extra dik, extra solide en met ijzersterke lasnaden. Ook bevat de trampoline van binnen en van buiten een dikke, roestwerende zinklaag.

sterk trampolineframe

BERG trampolines vergelijken: de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen de Champion, Elite en Favorit trampolines van BERG? Die vraag krijgen we vaker. In de onderstaande tabel kunt u BERG trampolines vergelijken.

BERG Favorit

Springcomfort
Kwaliteit
berg favorit trampoline
Uitvoeringen:
Ø 270 cm, Ø 330 cm, Ø 380 cm en Ø 430 cm
Kleuren:
Garantie
Frame: 8 jaar*
Beschermrand: 2 jaar
Springdoek: 2 jaar
Veren: 2 jaar
Goldspring Solo Veren
goldspring berg veren
Beschermrand
10/20 x 380mm
uv- resistentie:
favorit trampoline rand
Frame
8 Basic poten
Verzinkt
favorit trampoline frame
Bekijk alle Favorit trampolines

BERG Champion

Springcomfort
Kwaliteit
berg champion
Garantie
Frame: 13 jaar*
Beschermrand: 2 jaar
Springdoek: 2 jaar
Veren: 5 jaar
Twinspring-Gold veren
twinspring gold veren van Berg
Beschermrand
30 x 380mm
uv- resistentie:
berg champion trampoline rand
Frame
8 Heavy poten
Verzinkt + zwarte coating
berg champion trampoline frame
Bekijk alle Champion trampolines

BERG Elite

Springcomfort
Kwaliteit
berg elite trampoline
Uitvoeringen:
Ø 330 cm, Ø 380 cm en Ø 430 cm
Kleuren:
Garantie
Frame: 13 jaar*
Beschermrand: 5 jaar
Springdoek: 5 jaar
Veren: 5 jaar
Twinspring-Gold veren
veren elite trampoline
Beschermrand
30 x 400mm
uv- resistentie:
elite trampoline randkussen
Frame
8 poten
Verzinkt + zwarte coating
elite trampoline frame
Bekijk alle Elite trampolines
flatground berg trampoline

Berg FlatGround trampoline

Wil je een trampoline die één is met je tuin? Kies dan voor de BERG FlatGround Champion. Deze trampoline kan je namelijk zo ingraven dat hij helemaal weggewerkt is en naadloos past in jouw tuin. Je kinderen hoeven er ook niet op te klimmen en kunnen daardoor niet struikelen over de rand van de trampoline. Kortom, springen maar!

BERG FlatGround trampolines
berg flatground trampolines
inground berg trampoline

Berg InGround trampoline

Wil je toch meer keuze in maten en vormen, maar ook dat je trampoline enigszins in de tuin weggewerkt is? Kies dan voor de BERG InGround Trampolines. Zo heb je het plezier van een trampoline en plezier van je mooie uitzicht. BERG InGround Trampolines zijn er in verschillende soorten en maten. Daarnaast zijn ze met én zonder Safety Net verkrijgbaar. En kun je ook nog eens kiezen uit verschillende kleuren beschermranden!

Bekijk Berg InGround trampolines
berg inground trampoline
berg trampoline

Berg Regular trampoline

Wil je liever helemaal geen gat graven in je tuin voor een trampoline? Dan kan je alsnog voor een BERG Trampoline kiezen. We hebben namelijk ook BERG Trampolines met poten in verschillende soorten en maten. Daarnaast is deze ook in verschillende kleuren beschermranden verkrijgbaar. Deze kun je dus op elke plek in je tuin zetten zonder een gat te moeten graven. Kortom, er is dus altijd wel een BERG Trampoline die bij jouw wensen past!

Bekijk alle Opbouw trampolines
trampoline van bergtoys

Wat is Airflow?

BERG heeft in 2017 het Airflow springdoek geintroduceerd, samen met de BERG Flatground Champion 430 trampoline. In 2018 kwam dit verbeterde springdoek naar alle Champion en Elite trampolines.

De Airflow doeken van BERG zijn tot 50% beter luchtdoorlatend dan traditionele springmatten. Dat is onder andere een voordeel voor jonge kinderen: ze hoeven minder lucht te verplaatsen om het doek van de trampoline in beweging te krijgen. Hierdoor kunnen dus zelfs jonge kinderen gemakkelijk op een BERG trampoline springen die voorzien is van een Airflow mat.

Wat is het BERG Twinspring verensysteem?

Trampolines met Twinspring Gold veren hebben meerdere voordelen. Doordat de veren diagonaal (in een V-vorm) bevestigd zijn tussen het frame & de springmat, passen er meer veren in de trampoline & zijn de veren langer. Hierdoor springt de trampoline soepeler.

Bij andere trampolines is er slechts één punt (bij ronde trampolines) of streep (bij rechthoekige en ovale trampolines) waar de trampoline optimaal springt: het exacte midden tussen de veren aan weerszijden van de trampoline. Twinspring vergroot dit gebied naar een groter 'vlak' in het midden van de trampoline.

Dit is niet alleen fijner voor turn(st)ers die hun sprongen precies willen kunnen maken. Het is ook veiliger voor kinderen: je ervaart minder een 'duw' naar opzij als je niet in het exacte midden springt. Bij BERG trampolines met Twinspring veren 'duwt' de trampoline de springer vaker recht omhoog in plaats van ook opzij.

Hoe zijn BERG trampolines behandeld tegen roest?

De Talent en Favorit trampolines hebben een stalen frame wat gegalvaniseerd is. Het staal krijgt hiermee een laagje zink wat voorkomt dat het staal van het trampolineframe kan gaan roesten. Ook de inground modellen van de BERG Champion en Elite zijn alleen gegalvaniseerd. De BERG Champion en Elite trampolines op poten & de BERG Flatground trampolines (Elite en Champion) zijn voorzien van zowel een laagje zink als een elegante zwarte poedercoating. Dit geeft extra bescherming tegen corrosie en ziet er ook nog eens erg strak uit.

Wat betekent het door BERG opgegeven maximale springgewicht?

BERG geeft bij alle trampolines een maximaal springgewicht op. Dit loopt uiteen van 70 kg bij de Champion 270 trampoline tot 120 kg bij de Champion 430. Wat betekent dit getal?

Het opgegeven maximale springgewicht zegt vooral iets over de zeer strenge veiligheidseisen die BERG stelt aan haar producten. In hun testlab test BERG de trampolines met een zeer zwaar testgewicht. Iedere BERG trampoline moet met gemak een gewicht van 250 kilo kunnen dragen. De meestal BERG trampolines kunnen veel meer aan: minimaal 500-600 kg. In de praktijk kun je echter gerust een kleine auto op het frame van een BERG trampoline zetten. BERG gebruikt voor de Champion en Elite frames 2 mm dik staal. Zo'n frame krijg je niet snel kapot.

Laat uw keuze voor een trampoline daarom niet te veel afhangen van de waarde die BERG opgeeft bij het maximale springgewicht.

Hoe BERG haar trampolines test

BERG test al haar producten op o.a. levensduur en veiligheid. Ook de trampolines. Alle trampolines worden getest met een zwaar testgewicht tot wel 600 kg. Een testgewicht van 600 kg betekent dat de trampoline probleemloos een statisch gewicht van minimaal 600 kilo kan dragen. Springen op een trampoline belast het doek, de veren & het frame uiteraard veel meer. Daarom is het maximale springgewicht altijd lager dan het testgewicht.