Trampoline randen

Een trampoline rand is er niet voor de bescherming van de trampoline; de rand is er om uw kinderen te beschermen. Doordat de beschermrand het harde stalen frame afdekt, beschermt hij de gebruiker van de trampoline. Leveranciers zijn verplicht om een randkussen mee te leveren als ze een trampoline verkopen. Maar deze rand slijt door UV-straling van de zon & het dagelijkse gebruik. Daarom is het belangrijk om de beschermrand tijdig te vervangen.

Lees onderaan de pagina verder over hoe u de juiste rand kiest voor uw trampoline. Of lees het artikel over het kiezen van de juiste trampoline rand in de koopgids.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welke maat trampoline beschermrand?

Let goed op: randkussen past niet altijd.

  • Paar cm te groot randkussen = lelijk. Rand ligt te losjes over de trampoline heen. Kan ook onveilig zijn als de rand te los zit.
  • Paar cm te klein randkussen = u krijgt de rand niet om de trampoline heen.

Kies bij voorkeur een rand van het merk van uw trampoline. Onzeker over welke rand beste past? Bel of mail ons. evt met foto's van uw huidige rand en trampoline. 

Trampoline rand kwaliteit: welk randkussen kiezen?

Verschillen zitten in levensduur Staar je niet blind op leuke prints/kleuren. Let liever op kwaliteit

Hoe nauw sluiten de kussens op elkaar aan?

Geen kieren tussen de de kussens in de verschillende delen van de rand = geen zwakke plekken in de beschermrand. Val op zo'n plek kan alsnog voor blessures zorgen als de kussens niet dicht genoeg tegen elkaar zitten.

Hoe dik is de rand?

Dikte zegt niet alles, maar wel veel. Bij voorkeur dik en stevig schuim in de rand (te zacht schuim geeft onvoldoende valdemping).

Wat is de kwaliteit van het gebruikte zeildoek?

Bij voorkeur dik PVC. De hoes van de rand slijt namelijk door zonlicht. Het goedkope bouwzeil van een goedkope rand is na 2-3 jaar versleten. Degelijk zeil van vrachtwagenkwaliteit (o.a. in de randen van Etan Premium trampolines en de Berg Champion en Elite+ trampolines) gaat minimaal 10 jaar mee. 

Etan gebruikt zelfs permatron als materiaal voor de onderkant van het randkussen. Daardoor extra slijtvast en bestand tegen het schuren van de veren tegen de onderkant van de rand.

Merken trampoline randen

We kunnen randen leveren van Berg (Elite+, Champion, Favorit), Elfje, Etan (Premium Platinum, Gold en Silver en Hi-flyer) en Exit (Supreme, Jumparena).

Voor zowel reguliere als voor inground trampolines.