pergola schommelWilt u een pergola in uw tuin, maar ook een schommel? Of wilt u een plek in uw tuin voor uw kinderen om te spelen, maar liever niet een compleet speelkasteel? Dan is het Modernplay schommel pergola systeem een goede oplossing.

De Modernplay pergola schommel is een doorontwikkeling van de degelijke Modernplay schommels. Deze uniek ontworpen schommels hebben een lange levensduur dankzij hun stalen verankering in de grond. Doordat het hout van de staanders boven de grond 'zweeft', krijgt de schommel geen last van houtrot ter hoogte van het maaiveld. Daardoor hebben deze schommels een levensduur tot wel 20 jaar.

Schommel aan pergola maken: een beter alternatief

Een reguliere pergola voor in uw achtertuin is ontworpen om op zijn plaats te blijven staan, niet weg te waaien & planten te dragen. Daarom is het niet verstandig om aan deze pergola een schommel vast te maken. De pergola's die u bij de bouwmarkt of houthandel koopt, zijn niet gemaakt om krachten van schommelbewegingen te weerstaan. Mogelijk lijkt de pergola het schommelzitje op het eerste gezicht prima houden, maar het steeds heen en weer zwiepen van de schommel zorgt voor zijwaartse krachten op het frame. Hier hebben de ontwerpers van de pergola simpelweg nooit rekening mee gehouden in de constructie.

Dit is anders in de Modernplay pergola: de robuuste constructie is ontworpen om zijwaartse bewegingen te weerstaan. De oerdegelijke stalen verankering aan de vierkante palen van de pergola zorgt er ook voor dat schommelen geen probleem is. Bij een reguliere pergola trekt de schommel beweging het frame uit elkaar. Dankzij de zwaar uitgevoerde hoekverbindingen en grondankers, is deze Modernplay pergola schommel wél bestand tegen jarenlange schommelbewegingen.

Ontwerp uw eigen pergola

Op deze pagina enkele voorbeelden van pergola schommels die we zo kunnen leveren. Maatwerk is echter geen probleem: u kunt ook zelf een ontwerp maken. Het is ook mogelijk om balken aan een bestaande constructie te verbinden met stalen verbindingsstukken (mits deze constructie dit aan kan). Neem voor meer informatie & een offerte op maat contact met ons op.

Pergola schommel maken: zelf installeren of uitbesteden?

U kunt uw pergola zelf maken, of het installeren van het pakket aan ons uitbesteden. Wilt u zelf de uitdaging aan gaan? Dan ontvangt u de schommel pergola deels voorgemonteerd bij u thuis. Wij maken de grondankers vast aan de palen van de pergolaconstructie. Ook een deel van de hoeken schroeven we vast. Dit versturen we als compact pakket op een pallet naar u toe.

kinderen die aan de pergola schommelenschommelende kinderen pergolakinderen schommelen aan pergolaschommelzitjes aan de pergoladruivenstruik groeit over de pergola

kinderen bij pergolapergola in struikenbuitenhoek pergola schommel van douglas hout

grondanker pergola ModernPlayschommelhaken aan pergola

schommel pergola in tuin

Rendering van het ModernPlay systeem in een tuin.

basis pergola

De basis variant van een vierkante ModernPlay pergola.

langwerpige pergola schommel

Langwerpige pergola schommel. Kan bijvoorbeeld over de breedte van de achtertuin geplaatst worden.

pergola met schommels en schaduwdoek

ModernPlay schommel pergola met schaduwdoek. Het schaduwdoek kan ingeschoven worden.

schommel pergola

Eenvoudige schommel pergola volgens het ModernPlay systeem.