Zoekt u een speeltoestel voor op uw schoolplein? Kijk dan bij ons zusterbedrijf: Van Ee Speel. Bekijk hun website voor scholen.

speeltoestel voor schoolplein website

De website van Van Ee Speel met diverse speeltoestellen voor op het plein bij uw school.

Qua naam lijken we op elkaar, maar we zijn twee aparte bedrijven die hetzelfde pand delen. U bevindt zich nu op de website van Van Ee Buitenspeelgoed: de aanbieder van speelgoed voor particulier gebruik. Niet al onze speeltoestellen zijn geschikt (gekeurd) voor plaatsing op het plein van een school: hier komt extra regelgeving bij kijken. Van Ee Speel kan u helpen bij het selecteren van een speelhuis, duikelrek of ander speeltoestel wat gecertificeerd is voor openbaar gebruik volgens de NEN EN-1176 norm. Deze toestellen voldoen aan het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (speelgoed voor consumenten is geregeld in het Warenwetbesluit Speelgoed).

Waarom gelden er strengere regels voor een schoolplein?

Voor de speeltoestellen op uw schoolplein gelden strengere regels dan voor een toestel wat u thuis in uw achtertuin zet. Doordat dit is vastgelegd in een warenwetbesluit, kunt u er van op aan dat deze toestellen veilig zijn.

  • Speeltoestellen op een schoolplein worden intensiever gebruikt.
  • Een toestel op uw schoolplein moet langer mee gaan & tijdens de hele levensduur veilig in gebruik blijven.
  • Op een speeltoestel in uw achtertuin spelen alleen uw eigen kinderen. Een toestel op een schoolplein wordt gebruikt door veel meer kinderen. De ouders die hun kinderen naar uw school sturen moeten er van op aan kunnen dat het buitenspeelgoed op uw plein veilig is voor hun kroost.

Verder staan er in het warenwetbesluit ook regels over de keuring van het toestel. De ouders die hun kinderen naar uw school sturen verwachten van u dat u het buitenspeelgoed op uw schoolplein periodiek controleert. Aan de hand van een logboek moet u kunnen bewijzen dat u dit doet. Dergelijke strenge controle is voor een speelplaats bij een school hartstikke goed. Voor een speeltoestel in uw eigen achtertuin zouden deze regels echter onnodig veel bureaucratie geven: het zijn uw eigen kinderen, dus natuurlijk controleert u regelmatig of het speelgoed in uw tuin nog veilig is! Een logboek bijhouden is hiervoor echter onnodig ingewikkeld.

Wat komt er allemaal bij kijken als we het plein bij onze school opnieuw in willen richten?

Dat is een goede vraag, stel die alsjeblieft aan de adviseurs van Van Ee Speel.

In het kort: een plein inrichten is meer dan alleen enkele speeltoestellen plaatsen. Het plein beïnvloed namelijk hoe kinderen spelen & hun prestaties tijdens de lessen. Neem daarom de tijd voor het maken van een uitgedacht schoolpleinplan.