Douglas schommel ModernPlay (15x15 cm hout)

SKU
I2018005
699,-

incl. btw. & Gratis verzending

Levertijd (indicatie)
2 - 3 weken
Geïmpregneerde variant enkele stuks op voorraad

Gratis verzending
Geen verzendkosten

30 dagen bedenktermijn
niet goed, geld terug

Met de ModernPlay douglas houten schommel bent u verzekerd van jarenlang speelplezier. Dat komt door het gebruikte hout, de speciale verankering en de schommelhaken.

Douglas schommel van zware kwaliteit

De Modernplay Douglas houten schommel is een schommel van zware kwaliteit: de 15 cm dikke douglas balken kunnen veel gewicht aan & dankzij de stalen verankering in de grond krijgt houtrot geen kans. Dit maakt de Modernplay schommel een voordelig speeltoestel als u zoekt naar een schommel die even lang mee gaat als dat uw kinderen jong zijn. En dankzij de degelijke uitvoering van deze schommel, kunt u er zelf ook gerust gebruik van maken.

Ruimtebesparend ontwerp

Door het compacte ontwerp (slechts twee rechte poten i.p.v. twee traditionele A-frames aan de zijkant van de schommel) past de Modernplay schommel zelfs in een compacte stadstuin.

Verlengde levensduur door stalen verankering

Als u een schommel van douglashout zo in de grond zet, dan zal de schommel na enkele jaren breken op het niveau van het maaiveld. Houtrot tast de palen van de schommel aan. Het is mogelijk om dit proces enkele jaren te vertragen door de poten te behandelen met een coating, maar dit is geen effectieve oplossing voor de lange termijn: hout werkt en zal barsten, waardoor er alsnog water in het hout kan blijven staan.

De stalen verankering van de Modernplay schommel gaan deze houtrot tegen: het hout van de schommel 'zweeft' als het ware boven de grond. Hierdoor kan de onderkant van de paal ventileren, waardoor de palen van de schommel regelmatig goed opdrogen. Hierdoor zal het hout minder snel gaan rotten.

Montage van de schommel

Montage van de douglas schommel is niet inbegrepen bij de aanschaf. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, of om dit uit te besteden aan een montageteam van Van Ee Buitenspeelgoed.

Plaatsing door Van Ee Buitenspeelgoed

Plaatsing door een montageteam van Van Ee Buitenspeelgoed geeft het meeste zekerheid: u krijgt garantie op de plaatsing & weet zeker dat de schommel vakkundig geplaatst wordt.

De schommel zelf plaatsen

U kunt de schommel prima zelf plaatsen. Doe dit bij voorkeur met twee personen.

Eigenschappen van het douglas hout

Douglas hout is een van de sterkste en hardste soorten naaldhout. Na enkele jaren vergrijst het hout door het zonlicht & wordt het hout hard doordat het uitdroogt.

Hout is een natuurproduct: het is niet volledig effen en kan scheuren krijgen na verloop van tijd. In een droge warme zomer kunnen de scheuren groter worden. In natte maanden worden de scheuren weer kleiner doordat het hout vocht opneemt. Dit is een natuurlijke eigenschap van deze houtsoort.

Specificaties

 • Dikte palen & bovenbalk: circa 15 x 15 cm
 • Geschaafd douglashout met afgeronde hoeken, grotendeels spintvrij
 • Exclusief schommelzitjes
 • Garantie: 7 jaar
 • Twee schommelposities (ruimte voor bijvoorbeeld twee schommelzitjes)


ModernPlay schommelserie

Veiligheid, duurzaamheid en uitstraling staan bij deze speeltoestellen voorop. Door de unieke stalen bevestigingselementen, van zowel de bovenligger als de grond verankering bent u verzekerd van jarenlang speelplezier. Het lariks/douglas hout is robuust, en blank hout gebeitst.

Verankering

De stalen grondhouders, die maar liefst 80cm diep worden verankerd, zorgen ervoor dat het hout geen vocht uit de ondergrond kan trekken. Door de verzinkte stalen grondijzers in het beton te gieten, ontstaat er een massief gewicht waardoor u jaren kunt genieten van een veilige en stabiele schommel. Het benodige beton voor de schommel kunt u direct mee bestellen bij deze schommel, hierdoor zorgt u ervoor dat u niet zonder de benodigde materialen komt te zitten.

Tweepositie schommel van hoge kwaliteit

Deze schommel bied plaats voor 2 personen tegelijk op de schommel. In de praktijk is het - als u er ruimte voor heeft - altijd een goede keus om voor een tweepositie schommel te gaan, als er dan eens iemand bij is, kun je gezellig samen schommelen. Bij deze schommel wordt geleverd met gelagerde schommelhaken, dit zorgt ervoor dat er vrijwel geen slijtage optreed aan de ringen van uw schommelzitje, ook zul je hierdoor nog beter kunnen schommel omdat deze haken minder weerstand bieden dan normale schommelhaken.

Gebeitst douglas hout

Douglas hout heeft als eigenschap dat het 1 van de sterkste naaldhout soorten is, die na droging alleen maar sterker wordt, door het hout te beitsen behoud hij zijn mooie uitstraling waardoor het een heuse aanwinst is voor uw achtertuin.

Plaatsing van de schommel

Het plaatsen van deze schommel is prima zelf te doen, doordat de schommelhaken en de hoekbevestigingen in onze fabriek alvast gemonteerd worden.

Wat is er nodig om deze lariks houten schommel te plaatsen:

 • Smalle schep of grondboor. (beperk de hoeveelheid losse grond rondom de staanders, zodat de schommelpalen met de betonmortel straks zo vast mogelijk in de grond staan.
 • Gaten graven ca. 10 á 15cm groter dan de dikter van de schommelpaal.
 • Palen op de juiste hoogte ten opzichte van het maaiveld in het gat plaatsen. (Er is een hoogtemarkering op de stalen grondijzers aanwezig vanaf de fabriek)
 • Waterpas stellen van de palen. (Bij voorkeur het gratis mee te bestellen stelhout hiervoor gebruiken)
 • Bovenligger met 2 á 3 personen op de staander tillen, en vastschroeven van de ligger aan de staanders.
 • Controleren of de alle staanders nog waterpas en in één lijn staan.
 • Beton mortel bij de staanders gieten (goed roeren van het betonmortel met water versneld het hardingsproces, de beton mortel tot 5 á 10 cm onder het maaiveld aanbrengen)
 • Het beton 48 uur uit laten harden.
 • Na 48 uur schommelzitjes aanbrengen.
 • Veel plezier van uw nieuwe schommel!

Hebt u geen tijd om bovenstaande zelf te doen? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor het laten plaatsen van de schommel. Het is handig om daarbij een paar foto's van uw tuin aan ons te sturen. Dit kan via email: verkoop@vaneebuitenspeelgoed.nl of Whatsapp: 06-13 686 447

Stel u wilt de schommel laten monteren door onze experts, dan rekenen wij, als u buiten de straal van 50 km vanaf Kootwijkerbroek woont, extra reiskosten.

Probeer zelf in onze showroom

In onze showroom in Kootwijkerbroek hebben wij deze schommel gemonteerd staan, zodat u zelf de kwaliteit van de schommel kunt zien. Wij kunnen u dan ook gelijk de verschillen tussen de verschillende diktes laten zien.

** De schommelzitjes worden niet standaard erbij geleverd. Via deze link: https://www.vaneebuitenspeelgoed.nl/schommels/schommelzitjes kunt u de schommelzitjes mee bestellen.

Meer informatie
Afmetingen (verpakking) Lengte paal: 295 cm
Afmetingen (product) 295 cm x 15 cm x 260 cm
Gewicht verpakking n.v.t.
Keurmerken n.v.t.
Gewicht 000 kg
Aantal schommelposities 2 posities
Garantie schommelframe 7 jaar
Soort palen schommel Vierkant
Dikte palen schommel 15 x 15 cm
Inclusief schommelzitjes? Nee, exclusief zitje(s)
Merk toestel ModernPlay
Houtbehandeling Geen (blank hout)
Houtsoort Douglashout
Over dit merk: n.v.t.
Over deze serie n.v.t.
Schommel configuratie n.v.t.