Heb jij de meest kindvriendelijke tuin? Doe dan mee met de Van Ee Tuin Award! Meer info

ModernPlay Douglas houten schommel 20x20 met aanbouwduikelrek

SKU
20161006
1199,-

incl. btw. & Gratis verzending

Levertijd (indicatie)
3 - 4 weken
Afhankelijk van drukte bij zagerij kan de levertijd oplopen. Bestel daarom tijdig.

Gratis verzending
Geen verzendkosten

30 dagen bedenktermijn
niet goed, geld terug

Samen schommelen en duikelen  is echt een feest! En helemaal op deze ModernPlay tweepositie schommel met duikelrek. Wie wil er nu geen schommel en tegelijkertijd een duikelrek in de achtertuin? 

Samen schommelen is echt een feest! En helemaal op deze ModernPlay tweepositie schommel met duikelrek. Wie wil er nu geen schommel in de achtertuin? En dan ook nog samen schommelen op deze mooie en stevige ModernPlay schommel. Schommelen is niet alleen plezier, maar heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Denk daarbij onder andere aan de cognitieve en sociale ontwikkeling. Maar schommelen draagt ook zeker bij aan de ontwikkeling van het evenwichtsorgaan. Deze schommel met het aangebouwde duikelrek biedt plaats voor wél drie personen. Door dat deze schommel maar drie staanders heeft, neemt de schommel niet veel ruimte in beslag. Handig in een wat compactere achtertuin!

ModernPlay zelf ontworpen lijn

ModernPlay is een door Van Ee Buitenspeelgoed ontworpen lijn. De afdeling Research en Development nam tijdens de ontwikkeling van deze lijn de eigenschappen veiligheid, duurzaamheid en uitstraling als uitgangspunt. De veiligheid vindt u terug in onder andere de stabiele verankering. Door de zware uitvoering van ModernPlay en de 20x20cm. dikke, onder druk geïmpregneerde Douglas palen, is de duurzaamheid van deze lijn erg hoog. De uitstraling van ModernPlay is strak en elegant.

Verankering van de ModernPlay schommel met aanbouwduikelrek

De schommel heeft unieke stalen bevestigingelementen.  Door deze unieke verankering blijft de schommel met duikelrek niet alleen zeer stabiel staan, maar heeft ook als voordeel dat het dikke Douglas hout niet vochtig door de grond, waardoor eventuele rotting voorkomen wordt. De verzinkte stalen grondhouders gaan maar liefst 80cm de grond in en worden in beton gegoten. Het beton kunt u mee bestellen bij deze schommel.

ModernPlay tweepositie schommel met duikelrek

De schommel met duikelrek biedt plaats voor drie personen. Zo kunt u heerlijk genieten met uw kinderen of andere familieleden! De schommel en het duikelrek zijn gemaakt van dik geïmpregneerd douglas hout van 20x20 wat een erg mooie en strakke uitstraling geeft. Omdat het hout geïmpregneerd is, gaat u houtrot, algen of mos tegen. Hierdoor bent u verzekerd van jarenlang schommel/duikel plezier! Het duikelrek is voorzien een RVS stang van 120cm lang. Ook de bevestigingen zijn vervaardigd uit RVS.

Basis of Marathon Schommelhaken

De schommel wordt standaard geleverd met de standaard indraaihaken die bij veel schommels worden gebruikt. Voor optimaal schommelplezier bieden wij optioneel de Marathon schommelhaken aan. Deze zijn volledig gelagerd, zodat er geen slijtage optreedt. Tijdens het schommelen zult u geen last hebben van een ongemakkelijk geluid of trillingen. Met deze optionele, Marathon schommelhaken is schommelen nu nog aangenamer en rustgevender. Interesse in deze schommelhaken? Of wilt u ze direct meebestellen? Dit kan onder het kopje ‘Opties’. Zo besteld u er voldoende Marathon schommelhaken mee voor deze schommel.

Plaatsing van de schommel

Het plaatsen van deze schommel is heel goed zelfstandig uit te voeren. Dit komt onder andere doordat de schommelhaken en de hoekbevestigingen in onze fabriek voorgemonteerd worden. Onderstaand treft u de werkwijze aan om deze ModernPlayschommel te plaatsen:

-          Een smalle schep of grondboor (beperk de hoeveelheid losse grond rondom de staanders, zodat de schommelpalen met de betonmortel zo vast mogelijk in de grond komen te staan). De gaten die gegraven dienen te worden, moeten ca. 10 á 15cm groter zijn dan de dikte van de schommelpaal.

-          Palen kunnen op de juiste hoogte worden gesteld ten opzichte van het maaiveld in het gat plaatsen. (Er is een hoogtemarkering op de stalen grondijzers aanwezig vanaf de fabriek)

-          Het waterpas stellen van de palen. (Bij voorkeur kunt u het gratis mee te bestellen stelhout hiervoor gebruiken)

-          De bovenligger dient u met 2 á 3 personen op de staanders te tillen en vast te zetten door middel van de meegeleverde bevestigingen van de ligger aan de staanders.

-          Controleren of de alle staanders nog waterpas en in één lijn staan.

-          Beton mortel bij de staanders gieten (het goed roeren van het betonmortel met water versneld het hardingsproces. U dient de beton mortel tot 5 á 10 cm onder het maaiveld aan te brengen)

-          Het beton 48 uur uit laten harden en daarna kunt u de schommelzitjes aanbrengen.

-          Nadat u alle bevestigingen hebt gecheckt, kan het speelplezier beginnen!

Plaatsing van het duikelrek

Het plaatsen van het duikelrek is heel goed zelfstandig uit te voeren. Onderstaand treft u de werkwijze aan om deze ModernPlayschommel te plaatsen.

-          Een smalle schep of grondboor (beperk de hoeveelheid losse grond rondom de staanders, zodat de palen met de betonmortel zo vast mogelijk in de grond komen te staan). De gaten die gegraven dienen te worden, moeten ca. 10 á 15cm groter zijn dan de dikte van de paal.

-          Je bevestigd de RVS  duikelstang  op waterpas aan de paal.

-          Nadat u de duikelstang aan de paal heeft vastgemaakt, maakt u de paal waterpas en kunt u het beton storten. Om de palen goed af te stellen kunt u er stellatten en piketpalen bij bestellen.

Veel plezier van uw nieuwe schommel met duikelrek!

Hebt u geen tijd of mogelijkheid om de montage van deze ModernPlay schommel zelf uit te voeren? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor het laten plaatsen van de schommel. Het is handig om daarbij een paar foto's van uw tuin aan ons te sturen, zodat wij een juiste inschatting kunnen maken van de situatie bij u op locatie. U kunt ons bereiken via e-mail: verkoop@vaneebuitenspeelgoed.nl of Whatsapp: 06-13 686 447

Stel u wilt de schommel laten monteren door onze experts, dan rekenen wij, als u buiten de straal van 50 km vanaf Kootwijkerbroek woont, extra reiskosten.

Meer informatie
Afmetingen (verpakking) Lengte paal: 480cm
Afmetingen (product) 480cm x 20 cm x 326 cm
Gewicht verpakking n.v.t.
Keurmerken n.v.t.
Gewicht 000 kg
Aantal schommelposities 2 posities
Garantie schommelframe 10 jaar
Soort palen schommel Vierkant
Dikte palen schommel 20 x 20 cm
Inclusief schommelzitjes? Nee, exclusief zitje(s)
Merk toestel ModernPlay
Houtbehandeling Geen (blank hout)
Houtsoort Douglashout
Over dit merk: n.v.t.
Over deze serie n.v.t.
Schommel configuratie n.v.t.