Veel ouders van nu zijn opgegroeid met de degelijke stalen skelters van Mammoet. Dit bedrijf uit Barneveld produceerde jarenlang praktisch onverwoestbare gocarts. Ook Van Ee Buitenspeelgoed heeft jarenlang producten van Mammoet verkocht.

Mammoet skelters worden niet meer gemaakt, de productie is in 2019 gestopt.

Wat is een goed alternatief voor een Mammoet skelter?

De grote skelters van BERG uit Ede zijn een prima alternatief. Zeer geschikt als skelter voor een kind van 6 jaar. Qua maatvoering komen deze overeen met de grote skelters van Mammoet. Ook de skelters van BERG zijn gemaakt met een zware kwaliteit stalen frame.

Skelter voor een kind van 4 jaar: bekijk de BERG Buddy of de BERG Reppy skelters.

Skelter voor een kind van 5 jaar: bekijk de BERG Buddy of de BERG Rally skelter

Het is handig om even skelters te komen passen met je zoon of dochter in onze skelterwinkel in Kootwijkerbroek. BERG geeft wel leeftijden op bij elke serie van hun gokarts, maar of een skelter goed past hangt toch echt vooral af van de lichaamslengte van de gebruiker.

Onderdelen voor skelters van Mammoet

Onderdelen kunt u nog beperkt krijgen bij Mammoet zelf.

Slijtageonderdelen zoals buitenbanden en binnenbanden hoeven niet origineel te zijn en kunt  u ook elders kopen. Let hierbij goed op de maat van de originele band.

Voor vervangende skelter banden kun je kijken in de categorieën skelter binnenband en skelter buitenband op onze website. Diverse banden van BERG skelters komen namelijk overeen met de bandenmaten die Mammoet gebruikte.