Op deze pagina vind je een overzicht van de arbeidsvoorwaarden van Van Ee Buitenspeelgoed. Deze pagina is niet perse volledig, we willen je vooral een overzicht geven van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden.

Salaris

Salaris is in overleg. Op het moment van schrijven hebben we geen loonhuis met uitgebreide info over functies en schalen zoals je die aantreft bij grotere bedrijven.

Salarissen voor oproepkrachten (studenten, bijbaantjes) vind je hier. Deze uurlonen liggen bij Van Ee een stuk hoger dan bij bijv. de supermarkt.

Vakantiegeld

Je krijgt 8% vakantiegeld bovenop je salaris. We keren dit uit in mei. Bij oproepkrachten betalen we dit iedere maand tegelijk uit met het reguliere salaris.

Vrije dagen

Een standaard contract is bij ons 38 uur. Hierbij krijg je 24 vrije dagen per jaar. Als je een contract hebt voor een ander aantal uren dan zijn je vrije dagen naar rato.

Je krijgt ieder jaar vrij op Biddag en op Dankdag.

Je kunt extra vrije dagen bij kopen. Of je maakt (in overleg) wat extra uren in de seizoensmaanden, zodat je met die overuren extra vrije dagen op kunt nemen.

Bij oproepkrachten betalen we een vergoeding voor vakantiedagen van circa 8%. Deze betalen we iedere maand tegelijk uit met het salaris.

Pensioen

We betalen mee aan jouw pensioen. Dit is ondergebracht bij Pensioensfonds Detailhandel.

Reiskostenvergoeding

We vergoeden 21 cent per kilometer voor vaste krachten (afstand thuis-werk) óf de daadwerkelijk gemaakte OV-kosten. Voor oproepkrachten hebben we geen reiskostenvergoeding.

Voor autoritten die je voor je werk maakt hebben we een kilometervergoeding van 23 cent per kilometer.

Vergoeding werkgerelateerde kosten

We vergoeden uiteraard ook werkgerelateerde kosten. Veel zaken die jij nodig hebt voor je werk kun je zelf aanschaffen met de bedrijfspas of zelf voorschieten en vervolgens declareren. Maar we vinden het bijvoorbeeld ook logisch dat je veiligheidsschoenen en een werkbroek koopt als je in het magazijn werkt, en dat wij de aanschaf hiervan volledig aan jou vergoeden.

Thuiswerken

Thuiswerken is mogelijk in overleg. De mogelijkheden hiervoor verschillen per functie.

In de eerste maanden zien we je graag zo veel mogelijk fysiek op de zaak zodat je het bedrijf en je collega's goed leert kennen. Daarna kunnen we in overleg bekijken wat we doen met thuiswerken. Richtlijn is ongeveer 50% van je tijd fysiek aanwezig op de zaak.

Bijdrage aan inrichting van thuiswerkplek is mogelijk in overleg.

Opleidingen

Opleidingen / cursussen die onmisbaar zijn voor je werk vergoeden wij voor 100%. Bijvoorbeeld BHV of een heftruckcertificaat.

Andere opleidingen en cursussen zijn mogelijk in overleg. Het initiatief hiervoor ligt bij jou. We kunnen bijvoorbeeld de opleidingskosten vergoeden en/of je studieboeken. En/of we geven je toestemming om onder werktijd de cursus te volgen. We hebben hier nu geen kaders voor omdat het niet zo vaak voorkomt, maar we staan absoluut positief tegenover collega's die willen leren!

Het is ook mogelijk (vooral in de rustige periodes) om boeken te kopen op kosten van Van Ee en die te lezen onder werktijd.

Personeelskorting

Als werknemer krijg je 20% korting op het hele assortiment. Bedoeld voor eigen gebruik of om producten cadeau te geven aan anderen. Een extra goede reden om bij ons te komen werken als je zelf kinderen hebt!

Verder nog:

  • Kerstpakket (maar we doen ieder jaar alsof het een verrassing is)
  • Vrijdagmiddagborrels (houden we onregelmatig, beetje afhankelijk)
  • 2-3 bedrijfsuitjes of etentjes met elkaar
  • Vergoeding voor het delen van leermomenten die tot kosten hebben geleid voor het bedrijf.

CAO

De CAO voor de gemengde branche was jarenlang van toepassing op speelgoedwinkels. Deze CAO is echter in 2012 verlopen. Bij twijfel/discussie vallen we hier echter nog wel op terug.

Zachte arbeidsvoorwaarden

Balans met privéleven, 9-5 mentaliteit is prima

We vinden een goede werk-privébalans belangrijk. Een 9-5 mentaliteit is bij ons prima. Tuurlijk, ook bij ons is het wel eens handig als we ff langer doorwerken. Maar dat willen we de uitzonderingen laten zijn wat hoogstens een paar keer per jaar voorkomt.

Flexibel wanneer jij verlof nodig hebt

Moet je naar het ziekenhuis met je ouders? Of belt de kinderopvang of je je zieke kind op wilt halen? Dan willen we soepel zijn met de mogelijkheid om vrij te nemen.

Flexibiliteit in werktijden

Uitgangspunt is dat onze klanten iemand aan de lijn krijgen als ze bellen, dat er bezetting is in de showroom tijdens de openingstijden & dat bestellingen op tijd verzonden worden. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Dat is op verschillende manieren mogelijk.

Werken van 9-17 uur is voor de meeste collega's het meest logisch. Maar als jij je kinderen van school wilt halen, dan is het misschien wel logischer om minder uren te maken en van 9:15 tot 14:45 uur te werken? Zoiets is prima mogelijk in overleg.

Belangrijkst hierin is dat we op je kunnen bouwen en dat onze klanten op ons kunnen rekenen.

Autonomie in je werk

We willen je zo veel mogelijk operationele en tactische autonomie geven in je werkzaamheden. Dus: communicatie over wie we willen zijn als bedrijf (o.a. merkwaarden, tone of voice), hoe we willen samenwerken als team (o.a. kernwaarden) en de doelen die we met het bedrijf willen bereiken. Jij bepaalt vervolgens zelf hoe je ervoor zorgt dat je die doelen haalt.

Gezonde werksfeer

We willen een bedrijf zijn waar het leuk is om te werken. Dat betekent o.a. autonomie in jouw werk: vrijheid om zelf beslissingen te maken en verantwoordelijkheid te dragen. Maar ook omzien naar elkaar als een collega het moeilijk heeft.

Maar ook dat we een cultuur bouwen waarin we elkaar aanmoedigen. Dat is o.a. een sfeer zonder oordelen, dat we een open houding hebben naar alles wat 'anders' is. Want we zijn allemaal een beetje gek op onze eigen manier: dat iets positiefs. Die diversiteit maakt de groep sterker.

Werk doen wat nut heeft

Het werk wat jij bij ons komt doen moet nut hebben. Niet alleen maar salaris genereren voor jou en meer omzet/winst voor je werkgever. Maar ook nuttig voor de maatschappij als geheel en goed voor onze klanten en leveranciers.

Werken in/aan een cultuur van vertrouwen

Dit hangt sterk samen met autonomie, maar vertrouwen is een belangrijke basis voor succesvol samenwerken.

Werktijden

Zijn meestal van 9 tot 17, gelijk aan de openingstijden van de showroom. Maar dit is niet in beton gegoten.

Wat we niet hebben

Persoonlijke prestatiebeloningen, persoonlijke omzettargets

We willen dat je verkoopt in het belang van de klant. En de prestaties die een individu levert, zijn vrijwel nooit het resultaat van de inzet van 1 persoon. Daarom geloven we meer in goede arbeidsvoorwaarden die goed zijn voor iedereen: van magazijnmedewerker tot verkoper, voor de collega op de administratie maar ook voor de zaterdaghulp.

Alcohol

We zijn strikt met alcohol: geen alcohol op het bedrijfsterrein en zeer beperkt bij bedrijfsuitjes buiten de deur. Dit schept duidelijkheid en draagt bij aan een veilige werkomgeving.