Hoe is het om te werken bij Van Ee Buitenspeelgoed?

We hebben een overtuiging: ieder kind moet spelen

We werken als bedrijf vanuit de vurige overtuiging dat ieder kind moet spelen. Want door spel ontwikkelen kinderen zich tot weerbare en zelfverantwoordelijke deelnemers aan onze maatschappij. Die visie komt tot uiting in onze missie: we willen ouders ondersteunen in hun rol als opvoeder zodat zij hun kind(eren) helpen om zo veel mogelijk te spelen en te leren.

Ouders dienen, zodat ieder kind kan spelen.

Aan die missie geven we uiting met de verkoop van kwalitatief goed speelgoed. We helpen ouders om een keuze te maken door goed en uitgebreid advies op onze website en door je de mogelijkheid te bieden om spullen uit te proberen in onze showroom. Daarmee halen we drempels weg die jou als ouder kunnen belemmeren om het juiste speelgoed te kiezen voor je kind.

Onze klanten moeten dit aan ons merken:

Je kunt op ons rekenen. We willen een betrouwbare partner zijn voor onze klanten.

Kwaliteit. We leveren goede spullen. Bijvoorbeeld speelgoed wat je gerust kunt verkopen op Marktplaats nadat jouw kinderen het zijn ontgroeit.

Vanuit christelijke overtuiging. Dat betekent o.a. dat we anderen willen behandelen zoals we zelf behandeld zouden willen worden. En dat we een dienstbare houding willen aannemen.

Hoe we samen (willen) werken als team

Werken doen we samen. Het mooie aan samen werken is dat we elkaar aanvult. Niemand binnen ons kleine team kan in z'n eentje de tent draaiend houden. Maar doordat we allemaal onze eigen kwaliteiten hebben, vullen we elkaar aan en vormen we samen een sterk geheel.

Als je uitzoomt, dan zie je dat er een aantal onderliggende waarden zijn die de basis vormen voor hoe we met elkaar werken:

Autonomie. Ieder teamlid is een beslisser. Dat maakt werk leuk. En het brengt verantwoordelijkheid met zich mee: er wordt van mij verwacht dat ik initiatief neem, knopen doorhak en mijn werk plan.

Open houding als basis. Open voor feedback van anderen. Open voor nieuwe manieren van werken. En aversie tegen stelligheid, omdat een ieder van ons best vaak ongelijk heeft. De werkelijkheid blijkt steeds opnieuw genuanceerder dan onze eigen inschatting. Daarom nemen we een nieuwsgierige houding aan tegenover dingen die 'anders' zijn.

Gericht op het succes van de ander. Het vieren van het succes van je collega is nog leuker dan je eigen succes. En we gunnen het de ander om te groeien. Daarom geven we actief feedback en benoemen we wat er goed gaat.

Werken in een klein team

We zijn met een klein team. Dat betekent dat werken bij Van Ee niet voor iedereen geschikt is. Je moet namelijk om kunnen gaan met veel eigen verantwoordelijkheid en beslissingen durven maken. Want met problemen delegeren lossen we niets op.

En je moet hier ook niet bang zijn voor afwisseling in je werk. In de drukke lente en zomer is het best wel eens hectisch: leverancier die wil lossen, klant in de showroom en de telefoon gaat over. Weet jij prioriteiten te stellen. Maar ook afwisseling in de seizoenen: in de rustige herfst en winter je eigen werk plannen en niet afwachten tot het naar je toe komt.

Flexibiliteit is niet eenzijdig

We verwachten ook een stukje flexibiliteit van je: spring bij in de showroom op drukke dagen of werk een keer langer door wanneer nodig. Ook al hoort klanten helpen niet bij jouw functie omdat er administratie in jouw functietitel staat.

Maar daarbij willen we ook zeggen: flexibiliteit is geen synoniem voor misbruik. We kunnen niet van jou vragen om elke dag over te werken omdat we als werkgever te zuinig zijn om voor een goede bezetting te zorgen.

Gelukkig kan flexibiliteit twee kanten op: als werkgever willen we zo ver gaan als mogelijk zodat je werk kunt combineren met je privéleven. Want kinderen zijn wel eens ziek, en dan belt de opvang jou met de vraag of je ze op komt halen. Of jij nu aan het werk bent of niet.

Ons uitgangspunt is dat we onze klanten zo goed mogelijk helpen. Met de juiste bezetting in de winkel, achter de telefoon. En doordat we ervoor zorgen dat alle pakketten op tijd met de bezorger meegaan.