Elfje trampoline website Van Ee Buitenspeelgoed

Elfje trampolines op de website van Van Ee Buitenspeelgoed in 2012

Van Ee Buitenspeelgoed verkocht jarenlang producten van het trampolinemerk Elfje. De originele Elfje trampoline wordt echter niet langer verkocht. Het Nederlandse trampolinemerk BERGtoys uit Ede nam het merkrecht en de productie van de 'Elfje trampolines' in 2006 over van Elpymed B.V.. Destijds was de Elfje trampoline de top van de markt. De Elfje trampolines kun je dus niet langer kopen, maar Elfje trampoline onderdelen zijn nog wel goed verkrijgbaar!

Op deze pagina vind je onderdelen & alternatieven voor als je een trampoline wilt kopen die zich kan meten aan een Elfje trampoline.

Elfje trampoline onderdelen

Bekijk direct alle Elfje trampoline onderdelen.

Onderdelen voor de Elfje trampolines zijn niet goed uitwisselbaar met die van andere trampolinemerken. Alleen voor de veren kan soms een set veren van een ander trampolinemerk gebruikt worden. Dat heeft te maken met de maatvoering van Elphymed. De framematen van Elfje wijken per type enkele centimeters af van wat gangbaar is in de markt.

Vervangende trampoline rand voor Elfje

De trampolines werden verkocht in drie maten: 295-300 cm, 360 cm en 430 cm trampolines. De randen voor deze trampolines zijn niet goed uitwisselbaar met andere trampolinemerken. Zo is de 10 ft trampoline van andere merken meestal ongeveer 305 cm. Een randkussen van een ander merk zal daarom te groot zijn.

Medium vs. Extra

Medium: PVC rand met een minimale levensduur van een jaar of 7

Extra: zware kwaliteit PVC. Minimale levensduur van meer dan 10 jaar (afhankelijk van blootstelling aan UV-licht en gebruik)

Beschikbare vervangende randkussens

Om een randkussen vast te zetten heb je bevestigingselastieken nodig. Dit zijn elastieken met aan het einde een kunststof bolletje. Als je een vervangend randkussen koopt, dan zitten deze toggle loops er bij. Zijn de oude elastieken versleten, maar de beschermrand nog niet? Bestel dan een los setje vervangende toggle loops. Dat is ook een uitkomst als de trampolinerand klappert. Vaak is de oorzaak hiervan de uitgerekte elastieken.

Elfje toggle loops voor bevestiging trampoline rand per 10 stuks

Vervangende springmat voor Elfje trampoline

Bekijk direct alle Elfje trampoline springdoeken.

Elfje trampoline veren

Elfje trampolines hadden veren van 22 cm. Deze kun je bestellen in onze webwinkel.

Elfje trampolineveren per 10 stuks

Alternatief voor een Elfje trampoline

BERG promoot haar Elite en Champion trampolines als een degelijk alternatief. Ook de Etan Premium trampolines zijn van vergelijkbare kwaliteit. En de voormalig producent van de Elfje trampoline importeert sinds enkele jaren de Akrobat Primus en Akrobat Orbit trampolines in Nederland. Ook deze Akrobat trampolines zijn van vergelijkbare kwaliteit als de Elfje trampolines van vroeger.

 

Vragen over Elfje

Zoek je een vervangend onderdeel voor een Elfje trampoline? Of hebt je een andere vraag over dit trampolinemerk? Van Ee Buitenspeelgoed heeft jarenlang dit merk verkocht. Schroom dus niet om ons een e-mail te sturen met je vragen.