Trampoline laten ingraven door een professional

Het ingraven van een trampoline is een flink karwei. Daarom kiezen veel mensen ervoor om dit werk uit te besteden. Uitbesteden van de opdracht heeft verschillende voordelen:

  • Geen graafwerk voor u. Het ingraven is zwaar fysiek werk. Er moet een grote kuil worden gegraven.
  • De klus is sneller geklaard. Bedrijven die deze opdrachten aannemen, hebben vaak de beschikking over kleine graafmachines. Hierdoor kan de kuil voor de trampoline een stuk sneller worden ingegraven.
  • De grond wordt voor u afgevoerd. U hoeft dus niet zelf een container te huren en dit af te handelen.
  • Kennis van zaken. Hoveniers- of grondverzetbedrijven hebben vaak al meerdere trampolines ingegraven. Zij weten dus hoe het moet en waar ze op moeten letten. Dat scheelt u zorgen en uitzoekwerk. Tevens kunnen zij de kuil professioneel stutten als dit nodig is, en kunnen ze drainage aanleggen als het grondwater in uw tuin erg hoog staat.

 

Afhankelijk van de grootte van de trampoline en de hoeveelheid werk, ligt de prijs voor het laten ingraven tussen de 600 en 800 euro. De grootte van de trampoline bepaalt de prijs echter slechts beperkt: met een kleine graafmachine duurt het ingraven van een grotere trampoline niet veel langer dan het ingraven van een kleine trampoline.

Reken verder op:

  • kosten voor worteldoek (om groei van onkruid onder de trampoline tegen te gaan).
  • huur van een container om grond af te voeren (een container huren voor zwarte grond kost al snel 200-230 euro. Zelf de grond afvoeren kan daarom een eenvoudige besparing zijn).
  • eventuele kosten voor huur van rijplaten voor de graafmachine.
  • eventuele kosten voor het verwijderen van wortels

 

In laten graven te duur?

Als u het in laten graven van de trampoline te duur vindt, kunt u het ingraven ook zelf doen. Doordat het zwaar werk is, kunt u het beste het graafwerk samen met meerdere mensen doen. Vraag bijvoorbeeld enkele familieleden, vrienden of bijvoorbeeld de buren of ze u willen helpen. Met meerdere mensen hebt u de trampoline sneller in de grond zitten. Het is bovendien nog gezellig ook! Reken er op dat u ruim een dagdeel bezig bent als u met meerdere personen gaat graven.

Let er wel op dat u zelf een container moet huren om de grond af te voeren.