Een trampoline veiligheidsnet is een net van gaas rond de trampoline dat de kinderen op moet vangen als ze ernaast dreigen te vallen. Het net veert mee als er iets tegenaan komt, en dempt zo de val. Een veiligheidsnet is echter een heel gevaarte, bepaald geen onopvallend ding, en neemt veel ruimte in beslag. Het is wel veiliger voor de kinderen en ook verplicht bij de meeste typen trampolines.

trampoline net

Gaat u de trampoline ingraven? Een veiligheidsnet is dan niet echt meer nodig, het grootste risico (dat kinderen van de trampoline vallen) is dan al opgelost. Sommige mensen vinden het echter een fijner idee om toch een net om de trampoline te hebben. Ook als er harde objecten in de buurt van de trampoline staan, kan het goed zijn om toch een veiligheidsnet te bevestigen, ook als de trampoline is ingegraven.

Veiligheidsnet in combinatie met een inbouwkit

Let er op dat het lastig is om het veiligheidsnet te bevestigen als je de trampoline ingraaft met een inbouwkit. De platen van de inbouwkit vallen over de poten van de trampoline heen, terwijl het veiligheidsnet ook aan de buitenzijde van de poten wordt bevestigd. Als u dit toch wilt doen, zult u zelf even sleuven uit de inbouwkit moeten zagen om ervoor te zorgen dat u het trampoline veiligheidsnet kunt bevestigen.

Veiligheidsnet kopen

Een (trampoline met een) veiligheidsnet kopen:

Trampolines met veiligheidsnet

Inground trampoline met veiligheidsnet

Losse veiligheidsnetten