Waterafvoer

Heeft u in uw tuin last van een hoge grondwaterstand? Bent u bang dat, als u een kuil graaft voor uw trampoline, er water in de kuil blijft staan? Deze problemen zijn van belang en moeten op tijd worden ontdekt en aangepakt.

Soort grond

Bij sommige grondsoorten is het niet praktisch en te veel werk om een grote en diepe kuil te graven. Welke grondsoorten zijn dit en is hier iets aan te doen?

Manieren van ingraven

Uw trampoline kunt u op verschillende manieren ingraven. Ook zijn er trampolines die zo ontworpen zijn dat ze eenvoudig in te graven zijn. Wat u het beste kunt doen? Dat is afhankelijk van uw tuin en wat u mooi vindt.

Uitbesteden

Een trampoline ingraven is veel en zwaar werk. Laat u het liever door een ander doen? Dan kunt u het ingraven uitbesteden. Hier vindt u meer informatie over bedrijven die dit doen en de kosten voor het ingraven van een trampoline.

Afvoer van afgegraven grond

Hoeveel grond heeft u eigenlijk over als u een trampoline uitgraaft? Dit verschilt per trampoline. U zult echter altijd de grond af moeten voeren. Hier leest u meer over de hoeveelheid grond die uit een kuil komt en hoe u deze grond af kunt voeren.

Worteldoek

Onkruid in de kuil is niet mooi, maar hoe is dit tegen te gaan als u niet onder de trampoline kunt komen? Een worteldoek kan hierbij een oplossing zijn.

Valzone

De ruimte in een straal van 1,5 meter rondom uw trampoline heet de 'valzone'. Dit gebied moet vrij zijn van gevaarlijke voorwerpen zodat uw kinderen zich niet bezeren als ze naast de trampoline vallen. Hoe u deze zone veilig in kunt richten, leest u hier.