Als u uw trampoline in gaat graven, kunt u dit stappenplan gebruiken en zo het hele proces doorlopen.

1. Trampoline kopen

De eerste stap die u moet nemen, is het kopen van een trampoline. Wilt u een ronde of een rechthoekige trampoline? Een speciale ingraaftrampoline of een gewone? Welke afmetingen wilt u? Allemaal zaken waar u over na moet denken voordat u gaat graven.

2. Benodigdheden

Ingraven is geen kleine klus. Graven is zwaar werk en het kan voor een boel rommel zorgen in uw tuin. Wat hebt u allemaal nodig om het ingraven zo vloeiend mogelijk te laten lopen?

3. Afmetingen berekenen

Voor een grotere trampoline graaf je een groter gat. Maar wist u dat het gat ook dieper wordt, naarmate de trampoline groter is? En rechthoekige trampolines worden anders ingegraven dan ronde trampolines. Kijk dus eerst goed wat er allemaal gegraven moet worden.

4. Plek voorbereiden

De plek waar de trampoline ingegraven moet worden, moet goed overdacht worden. De grootte en de omgeving van deze plek zijn van belang. Hoe kun je het beste een rond gat graven? En waar moet je dan aan denken als je een plek uitzoekt?

5. Kuil graven

De kuil moet in een kom worden uitgegraven, met diepere gaten op de plekken waar de poten moeten komen. Kijk bij het graven wel uit voor uw rug, deze is snel beschadigd. Maar hoe zit het met drainage, worteldoek en het verstevigen van de kuil?

6. Frame plaatsen

Eerst moet het frame naast de kuil in elkaar gezet worden, kunt u tape aanbrengen rond de naden in de poten en moeten er stenen in de kuil komen op de plaatsen van de poten. Het is van belang dat het frame waterpas wordt geplaatst en stevig staat. Breng daarom ook grond rond de poten aan. Daarna kunt u ook de kuil nog stutten, voor de stevigheid.

7. Trampoline in elkaar zetten

Als het frame eenmaal in de kuil staat kunnen de veren bevestigd worden, aan de springmat en het frame. Bevestig daarna ook de beschermrand en de trampoline is klaar voor gebruik.

8. Afwerking

Wat is er nodig voor de afwerking van de trampoline? Wat denkt u van een inbouwkit, de valzone en verschillende accessoires? Deze punten verhogen de veiligheid van het trampolinespringen.