Om de grootte en de vorm van de kuil te berekenen moet er met een paar dingen rekening gehouden worden;

  • Hoe groter de trampoline, hoe dieper de kuil. Omdat je met een grote trampoline grotere sprongen kunt maken, veert het doek verder in en moet de kuil dus dieper.
  • Als u een ronde trampoline heeft dan graaft u vanzelfsprekend een rond gat, bij een rechthoekige trampoline een rechthoekig gat.
  • Heeft u een trampoline gekocht met deelbare poten? Dan is het handig om het middelste stuk van de poten er tussenuit te halen. Er hoeven dan niet zulke diepe gaten voor de poten gegraven te worden, omdat ze minder lang zijn.
  • De trampoline moet altijd nog ongeveer 20 cm boven de grond uitsteken, omdat de lucht onder de trampoline vrij moet kunnen bewegen. Als dat niet kan wordt de trampoline vacuüm gezogen, wat de sprongen dempt. Zo kunt u niet optimaal gebruik maken van uw trampoline.
  • De kuil moet in het midden dieper zijn dan aan de rand, het moet een komvorm worden. Aan de rand, waar de veren zitten, is het niet mogelijk om heel diep te springen, dus is het niet nodig om daar veel grond weg te graven. Waar de poten zitten moet u echter wel een stukje dieper graven, om ze stevig en diep genoeg neer te zetten.

Afmetingen

Om duidelijk te maken hoe diep de kuil precies moet, hebben wij een tabel voor u gemaakt. Wij zijn hierbij uitgegaan van de trampolines met deelbare poten, deze zijn dan 50 cm lang. Omdat de trampoline het beste ongeveer 20 cm boven de grond uit kan steken moeten er waar de poten komen, gaten gegraven worden van ongeveer 30 cm diep. Aan de rand moet overal ongeveer 20 cm uitgegraven worden, omdat ook er ook wel eens op de rand gelopen wordt, waardoor deze inzakt.

ingravengrafisch

De lengte van de poten is verschillend per merk en per grootte. U kunt de poten opmeten. Als u hier 20 cm (het stuk dat de trampoline boven de grond uit moet steken) vanaf trekt is dit de diepte die u bij de poten moet graven.

Ronde trampoline

Voor een achthoekige trampoline kunt u dezelfde afmetingen aanhouden als die voor de ronde trampoline.

Diameter  trampoline Diepte in het midden Trampoline steekt boven de grond uit
180 cm  30 cm 20 cm
250 cm 40 cm 20 cm
300 cm 50 cm 20 cm
330 cm 70 cm 20 cm
370 cm 70 cm 20 cm
430 cm 70 cm 20 cm

Inground trampolines

Bij inground trampolines houdt u rekening met de volgende maten:

 

Model trampoline Diepte in het midden van de kuil
Trampoline steekt boven de grond uit:
Inground 08 250 cm 40 cm 20 cm cm
Inground 10 300 cm 40 cm 20 cm cm
Inground 11 330 cm 70 cm 20 cm cm
Inground 12 370 cm 70 cm 20 cm cm
Inground 14 430 cm 70 cm 20 cm cm
Inground 0965 40 cm 20 cm cm
Inground 1075 70 cm 20 cm cm
Inground cm cm cm
Inground cm cm cm

 

BERG flatground trampoline ingraven

Een flatground trampoline van BERG ingraven is iets meer werk dan een reguliere inground trampoline: de flatground ligt namelijk dieper in de grond. Het is echter niet moeilijk, en als u de montagehandleiding volgt die bij de Flatground trampoline in de doos zit, dan lukt dit prima.

De Flatground trampolines zijn verkrijgbaar in deze varianten:

Het verschil tussen de Flatground Champion vs de Flatground Elite? De kwaliteit van de trampoline rand: De Flatground Elite heeft een zwaardere kwaliteit PVC zeildoek op het randkussen. Hierdoor gaat deze rand langer mee. Het onderstel, de veren en het springdoek zijn gelijk bij de Flatground Elite en Flatground Champion trampolines.

Voor het ingraven van een BERG Flatground trampoline houdt u de volgende maten aan:

berg flatground trampoline ingraven

Graaf uw BERG Flatground trampoline juist in met deze tabel met afmetingen.

 

Video over het ingraven van de flatground trampoline van BERG: