Een trampoline inbouwkit van Etan bestaat uit een aantal platen van polyethyleen, een soort kunststof, en montageschroeven om ze te bevestigen. De platen kunnen tussen de rand en de grond worden geplaatst, zodat er niets onder de trampoline kan rollen. Om de lucht onder de trampoline te laten ontsnappen zitten er ronde gaten in.

De platen zijn 40 x 110 cm en hebben voldoende overlapping voor het aansluiten. De schroeven kunnen rechtstreeks in de buizen worden geschroefd.

De inbouwkitten zijn speciaal gemaakt voor de maten waarin trampolines leverbaar zijn. Ze passen dus altijd precies en hoeven niet door u op maat worden gemaakt.

Bekijk & bestel een inbouwkit >

trampoline inbouwkit pakket

De Etan inbouwkit bestaat uit een aantal platen (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de trampoline waarvoor u hem besteldt) en een envelop met daarin een handleiding, een bitje en schroefjes.

losse plaat inbouwkit

De platen van de inbouwkit zijn van flexibel maar tegelijkertijd bijzonder stevig.

 

 

Voordelen trampoline inbouwkit

Het gebruik van een inbouwkit heeft een aantal voordelen:

 • Er kan niets onder de ingegraven trampoline terecht komen. Er kunnen geen ballen onder rollen, maar er kunnen ook geen kinderen of huisdieren onder kruipen.
 • De platen moeten een stukje ingegraven worden in de grond aan de rand van de kuil en werken zo ook gelijk als stutting voor de kuil, zodat deze minder snel instort.
 • Het ziet er mooier uit als u een inbouwkit gebruikt. Zo kun je niet in de kuil kijken en is het geheel mooi afgewerkt.

Etan trampoline inbouwkit

Gebruiksaanwijzing inbouwkit

 1. Bouw de trampoline op volgens de handleiding (kijk voor meer informatie bij stappenplan). Het is het handigste als u de beschermrand nog even niet bevestigt.
 2. Plaats een kunststof plaat van de inbouwkit tegen de toprail van het frame, zodat de bovenkant precies samenvalt met de bovenrand van de toprail. Omdat de platen 50 cm lang zijn moeten ze een stukje worden ingegraven. Zorg dat dit stevig gebeurt, zodat de platen niet kunnen gaan schuiven of verzakken.
 3. Bepaal het midden van de plaat en neem een zelfborende schroef, die erbij geleverd worden. Schroef deze door de kunststof plaat in de toprail van het frame.
 4. Nu kunt u de volgende plaat nemen en op dezelfde manier als de eerste plaatsen. Zorg dat de platen elkaar met één golf overlappen. Neem weer een schroef en bevestig deze door het overlappende gedeelte in de toprail.
 5. Herhaal dit met alle platen, totdat u rond bent. De laatste plaat kunt u over de eerste heen zetten, zodat ook deze elkaar overlappen.
 6. Nu kunt u de beschermrand over het frame, de veren en de inbouwkit plaatsen, zodat de trampoline klaar is voor gebruik.

IMGL8461_W_thumb

Let op: bij een rechthoekige trampoline zitten op de hoeken geen poten, waar de platen tegenaan kunnen rusten. Het is mogelijk dat het geheel gaat verzakken. Daarom is het verstandig om bij de hoeken paaltjes in de grond te slaan. Deze paaltjes dienen dan als vervanging voor het frame, zodat de platen niet kunnen gaan schuiven.

Maten inbouwkits

De Etan inbouwkits voor de trampoline zijn redelijk universeel (ook prima bruikbaar bij trampolines van andere merken) omdat de platen over elkaar heen schuiven. De kits worden in de volgende maten verkocht in de handel:

 • inbouwkit 180 cm rond (voor trampolines van 6 feet)
 • inbouwkit 250 cm rond (voor trampolines van 8 feet)
 • inbouwkit 300 cm rond (voor trampolines van 10 feet)
 • inbouwkit 330 cm rond (voor trampolines van 11 feet)
 • inbouwkit 370 cm rond (voor trampolines van 12 feet)
 • inbouwkit 430 cm rond (voor trampolines van 14 feet)
 • inbouwkit 275 bij 190 cm rechthoekig
 • inbouwkit 300 bij 230 cm rechthoekig
 • inbouwkit 385 bij 275 cm rechthoekig

Let op: de maten komen niet heel nauw. Als uw trampoline enkele 2-3 centimeters groter of kleiner is, dan is dit geen probleem.

 

Een inbouwkit kunt u bestellen in de webwinkel van Van Ee Buitenspeelgoed.