Inground trampolines zijn trampolines die speciaal bedoeld zijn voor het ingraven. Een voorbeeld van een ronde en een rechthoekige Inground trampoline uit de ModernJump lijn van Van Ee Buitenspeelgoed:

Het verschil met een gewone trampoline: het verlaagde frame. De inbouw trampoline mist de lange u-vormige poten.

inground trampoline van Van Ee Buitenspeelgoed

Gaas onderaan het randkussen

Tevens heeft een inground trampoline een aangepaste rand. Aan het randkussen zit gaas (of bij sommige modellen rechthoekige gaten met daarin gaas). Dit voorkomt dat er huisdieren of speelgoed onder de trampoline kunnen komen.

 

Enkele merken als Etan, BERG en Akrobat hebben inground of inbouwtrampolines in hun assortiment.

De voordelen van een inground trampoline

Een inground trampoline heeft diverse voordelen boven een 'gewone' trampoline op poten:

  • sneller in te graven. Je hoeft de poten namelijk niet in te graven zoals bij een normale trampoline.
  • betere afwerking. Het randkussen heeft vaak een wat langere flap aan de zijkant (al dan niet met gaas waar de lucht doorheen kan) die tot aan de grond reikt. Hierdoor kan niets onder de trampoline komen en wordt een inbouwkit of ingroundkit overbodig.

deel frame inground trampoline

Enkele nadelen:

  • niet te gebruiken als 'normale' trampoline. Als je last krijgt van grondwater en daarom de trampoline niet meer ingegraven in je tuin wilt, dan zit je opgescheept met een onbruikbare trampoline. Of eerst tijdelijk de trampoline op zijn poten in je tuin zetten (omdat je hem pas later in wilt graven); ook dat is geen optie met een inground model.
  • Alsnog niet volledig vlak met de grond. In tegenstelling tot een flatground trampoline kun je een inground trampoline niet volledig verzinken in de grond.

De juiste inground trampoline kiezen

Bij het kiezen van een ingraaf trampoline zijn er drie punten om op te letten:

A) Koop geen trampoline die wegroest. Als het frame en de metalen onderdelen onvoldoende zijn behandeld, dan is de trampoline niet geschikt om in te bouwen.

B) Let er op dat het model voldoende mogelijkheden heeft voor ontluchting.

C) Maak vervolgens keuzes over het volgende:

  1. Rechthoekige of ronde inground trampoline?
  2. Inground met of zonder veiligheidsnet?
  3. Welke maat trampoline
  4. Welk merk & serie

Tip! Kom kijken in onze trampolinewinkel

Zeker weten dat je een goede keuze maakt? Kom dan eens langs op ons trampoline showterrein in Kootwijkerbroek. We hebben hier diverse demomodellen van inground trampolines opgesteld staan. We kunnen dan meteen ook je vragen beantwoorden die je mogelijk hebt over het ingraven van een trampoline. Bekijk ons adres & openingstijden.

 

Rechthoekige vs. ronde inground trampoline

Ronde inground trampolineinground ingraaf trampoline

Rond is het meest gekozen vorm voor een trampoline. Ronde inground trampolines zijn namelijk in verhouding goedkoper te produceren dan ovale, rechthoekige en vierkante trampolines. Door de ronde vorm verdeel je de krachten van het springen erg gelijk over de toprail van het trampolineframe. Daardoor heb je voor een ronde trampoline minder staal nodig om een sterk frame te maken.

De ronde vorm zorgt er overigens voor dat de springer naar het midden toe springt. De trampoline 'duwt' je als het ware naar het midden. Voor kinderen is dit prima (mits je alleen op de trampoline springt) en sommige mensen noemen het zelfs veilig: je blijft immers automatisch weg bij de randen. Maar het is niet voor niets dat professionele springers juist rechthoekige trampolines verkiezen boven de ronde modellen.

Rechthoekige inground trampoline

rechthoekige inground ingraaf trampoline

Een rechthoekige trampoline

  • voorkeur van sporters
  • past vaak beter in kleine tuinen

Bekijk alle rechthoekige inground trampolines in de webwinkel.

Welke rechthoekige maten inground trampolines bestaan er?

Bij ronde trampolines zie je dat veel merken dezelfde maten voeren in feet: 8, 10, 11, 12 en 14 ft. Bij rechthoekige trampolines is dit anders; ieder trampolinemerk heeft zijn eigen maten.

BERG heeft de volgende formaten:

  • 280 bij 190 cm
  • 330 bij 220 cm
  • 410 bij 250 cm
  • 500 bij 300 cm

Bekijk alle rechthoekige inground BERG trampolines.

Etan heeft deze maten trampolines:

  • 281 bij 201 cm - De kleine rechthoekige Etan 0965 trampolines
  • 310 bij 232 cm - Zie bijv. de Etan Premium 1075 trampolines
  • 380 bij 275 cm - Dat zijn de Etan trampolines met 1259 in de productnaam.

En het rechthoekige assortiment van het merk Akrobat:

  • 305 bij 183 cm
  • 335 bij 244 cm
  • 430 bij 305 cm
  • 520 bij 305 cm

Bekijk alle rechthoekige Akrobat trampolines.

 

Of liever een ovale inground trampoline?

Als een ovale inground trampoline je voorkeur heeft, kijk dan eens naar de ovale Berg Grand Champion inground trampoline.

Laat de voor- en nadelen van de verschillende vormen inground trampolines je niet te veel van stuk brengen: de keuze voor de vorm is vooral een kwestie van smaak en wat goed past in uw tuin.

Inground met of zonder veiligheidsnet

Inground trampoline zonder veiligheidsnet

inground ingraaf trampoline

De inground trampoline zonder net is de meest gekozen trampoline. De meeste ouders kiezen voor een ingraafbare trampoline zonder veiligheidsnet, want:

  • trampoline valt minder op in uw tuin
  • trampoline is eenvoudiger te gebruiken

Echter, een inground trampoline zonder een net is niet gecertificeerd als kinderspeelgoed. BERG verkoopt inground trampolines los, maar die zijn gekeurd als sporttrampolines voor oudere gebruikers.

Inground trampoline met veiligheidsnet

inground ingraaf trampoline met net

Een ingraaf trampoline met een net geeft extra gemoedsrust. En de meeste inground trampolines zijn alleen te koop met een safetynet als je de trampoline voor kinderen wilt gebruiken. Gebruik van het veiligheidsnet wordt namelijk voorgeschreven in de NEN normen die er zijn voor trampolines.

De trampoline graaf je op dezelfde manier in als regulieren ingraaf/inground trampolines. Het veiligheidsnet bevestig je eenvoudig aan het frame van de trampoline.

Belangrijkste voordelen:

  • veiliger springen door kinderen dankzij het net
  • voorkomt dat (huis)dieren de trampoline gebruiken

 

Inground trampoline merken

Er zijn in Nederland en België inground trampolines verkrijgbaar van meer dan tien verschillende merken. Bij Van Ee Buitenspeelgoed selecteren we streng op welke inground trampolines we opnemen in ons assortiment. Daarom verkopen we alleen inground trampolines van de betere merken: BERG, Etan, en Akrobat.

BERG inground trampolines

Van het merk BERG uit Ede verkopen we inground trampolines uit de volgende series:

De Talent serie van Berg verkopen we niet. De kwaliteit van deze trampolines voldoet niet aan onze minimale eisen.

BERG heeft tevens sinds enkele jaren ook vlak ingraafbare trampolines; de BERG Flatground. Deze kun je kopen als ronde of rechthoekige BERG Flatground. Een BERG Favorit kun je niet kopen als flatground trampoline. Daarvoor moet je kijken naar de Elite en Champion serie:

Inground trampolines van Etan

Van het merk Etan International (gevestigd in het Brabantse dorp Boxtel) verkoopt Van Ee alleen de Etan Premium lijn. Alle Etan Premium trampolines zijn ook verkrijgbaar als inground variant.

Inground trampolines van Akrobat

Van het merk Akrobat verkopen we de Primus en de Orbit trampolinelijnen. Beide kun je kopen als Akrobat flat to the ground trampoline (dus volledig ingegraven) en als inground trampoline. De Primus is een sporttrampoline: ontwikkeld voor semi-professionele gebruikers. De Orbit trampolines met veiligheidsnet zijn familietrampolines; geschikt voor gebruik door kinderen vanaf 4 jaar.

Bekijk de trampolines hier in onze webwinkel:

Akrobat inground vs flat to the ground

De verschillen hiertussen zijn niet heel groot. Je krijgt dezelfde kwaliteit frame, veren, springmat en beschermrand. De Akrobat inground trampolines hebben echter extra ventilatiemogelijkheid aan de zijkant van de trampoline. Zo'n inbouwtrampoline steekt immers een stukje boven het maaiveld uit. De Akrobat Flat to the ground daarentegen is volledig verzonken. Dat betekent dat je dieper moet graven en daardoor eerder last kunt krijgen van de grondwaterstand. Het voordeel van de flat to the ground is echter weer dat de trampoline mooi verzonken ligt in je tuin.