Als er eenmaal besloten is om de trampoline in te graven, staat u voor de volgende keuzes: moeten we de trampoline helemaal ingraven, of is half ook genoeg? Moeten we voor een speciale trampoline met kortere poten gaan, of is dat niet stevig genoeg?

Helemaal ingraven

De trampoline kan natuurlijk altijd helemaal worden ingegraven. Dit wil zeggen, de trampoline heeft dezelfde lengte poten als gewone trampolines, en steekt ongeveer 20 cm boven de grond uit.

Half ingraven

Ook is het mogelijk om de trampoline maar half in te graven. De rand steekt dan bijvoorbeeld 50 cm boven de grond uit. Het is hierdoor veel minder werk, omdat het gat minder diep hoeft, maar voor de veiligheid is dit natuurlijk niet afdoende. De kinderen kunnen nog steeds diep naast de trampoline vallen.

Poot

Ingraven met deelbare poten

Bij verschillende merken trampolines is het mogelijk om ze te kopen met deelbare poten. Dit zijn poten die bestaan uit 3 stukken, waarbij het middelste stuk weggelaten kan worden, waar door ze korter zijn. Dit kan makkelijk zijn bij het ingraven, het gat hoeft aan de randen niet zo diep te worden.

Speciale ingraaftrampolines

Sommige merken bieden speciale ingraaftrampolines aan. over het algemeen zijn deze trampolines wat duurder dan de gewone trampolines en bieden ze maar weinig toegevoegde waarde. Elke trampoline is in te graven.