Inbouwkit

Omdat de trampoline altijd ongeveer 20 cm boven de grond uit moet steken, omdat de lucht anders niet weg kan, zit er een opening tussen de trampoline en de grond. Hier kunnen voorwerpen onder rollen, die vervolgens weer moeilijk uit de kuil zijn te halen. Speciaal hiervoor kunt u een inbouwkit kopen. Deze zijn speciaal in trampolinematen gemaakt, dus passen precies.

inbouwkit detail

Een inbouwkit bestaat uit platen van polyethyleen en montageschroeven. De platen zien eruit als golfplaten en er zitten gaten in om de lucht door te laten. Ze kunnen makkelijk gebogen worden in de ronde vorm van de trampoline. Ze zijn 50 x 110 cm, dus moeten wel een stukje ingegraven worden, tenzij uw trampoline meer dan 20 cm boven de grond uitsteekt.

Een inbouwkit ziet er mooi verzorgd uit en is handig, omdat er niets onder de trampoline terecht kan komen (ook geen huisdieren of kleine kinderen!).

inbouwkit

Bekijk alle inbouwkits in de categorie trampoline inbouwkit.

Valzone

De valzone is het directe gebied om de trampoline waar springende kinderen terecht kunnen komen als ze vallen. Ook bij een ingegraven trampoline blijft dit een gevaarlijk gebied waarop ongelukken kunnen gebeuren. Het is dus van belang dat hier geen obstakels te vinden zijn en dat dit gebied een valdempende werking heeft, voor de veiligheid.

U kunt door het gebruik van bijvoorbeeld kunstgras, rubberen tegels of een heg om de trampoline de veiligheid in de valzone verhogen. De kinderen vallen dan op het gras, de tegels of de heg. Deze objecten hebben een valdempende werking, omdat ze van zachter materiaal zijn dan bijvoorbeeld natuurgras of tegels.

U kunt hierover meer lezen bij accessoires en bij aandachtspunten -> valzone.