Plek bedenken

Voordat de plek voorbereid kan worden, moet er eerst een goede plek bedacht worden. Ook hierbij moet u met verschillende dingen rekening houden. Wij hebben ze voor u op een rij gezet;

  • Het is het mooiste om de trampoline in een hoek van de tuin in te graven en niet in het midden. Dan valt hij minder in het oog. Maar de trampoline moet wel goed bereikbaar zijn, anders gaan de kinderen er niet snel op spelen. Een goed toegankelijke trampoline nodigt uit om te gaan springen.
  • Ook moet u nagaan of er op de plek die u in gedachten had geen leidingen in de grond liggen. Het zou vervelend zijn als u per ongeluk met uw schop of graafmachine een leiding kapot maakt… Leidingen liggen meestal niet in een achtertuin. De leidingen die het hoogste liggen, liggen op ongeveer 80 cm diepte, houdt hier dus rekening mee.
  • Rondom een trampoline moet altijd genoeg ruimte zijn om te spelen. Kinderen zijn creatief en verzinnen vaak allerlei spellen waarbij ze de trampoline betrekken, zeker als deze ingegraven is. Het is leuk als er genoeg ruimte is die ze kunnen gebruiken. Genoeg ruimte is ook handig als u bijvoorbeeld een heg, rubberen tegels of kunstgras wil plaatsen, voor de valdemping. Hiervoor is het ook belangrijk dat er geen obstakels in de buurt staan waar de kinderen tegenaan kunnen vallen.
  • Ook moet u bedenken dat de plek goed bereikbaar moet zijn met een kruiwagen en/of graafmachine.

Een goede plek om een trampoline in te graven is een plek die niet teveel in het oog valt, waar genoeg ruimte omheen is en die makkelijk te bereiken is met een kruiwagen en/of graafmachine.

Plek markeren

Als u een goede plek heeft bedacht kunt u, voor u begint met graven, deze plek markeren of afzetten. Door precies de vorm van de trampoline duidelijk te maken graaft u nooit te veel of te weinig. U kunt dit bijvoorbeeld doen door paaltjes neer te zetten met een touwtje ertussen, of de plek te markeren op de grond. Het is ook handig om alvast aan te geven waar de poten komen, omdat u hier dieper moet graven.

Plekmarkeren