Rondom de trampoline ligt een gebied waar de kinderen terecht kunnen komen, de zogenaamde valzone. Dit is ongeveer tot op een meter rondom de trampoline. Het is verstandig en veilig om hier  bijvoorbeeld rubberen tegels, kunstgras of een heg te plaatsen. Hierdoor vallen de kinderen zachter, wat botbreuken of andere ongevallen kan voorkomen.

Door iets anders als gewoon gras rond de trampoline te plaatsen voorkomt u ook dat de grasmaaier langs de trampoline moet. Als een grasmaaier het gras aan de rand van de kuil moet maaien kan het gebeuren dat hij tegen de rand aanschuurt en zo het randkussen beschadigd. Om dit te voorkomen kunt u bijvoorbeeld rubberen tegels of kunstgras plaatsen.

1000_800_inbouwtrampoline_1
(let op: deze trampoline is niet helemaal goed ingegraven, hij zit te diep in de grond)

Om de veiligheid te verhogen hebben wij enkele accessoires en tips op een rij gezet voor u.

Obstakels

Wat zijn gevaarlijke obstakels rond een trampoline? Is het nodig om helemaal niets neer te zetten of is dat niet zo van belang?

Rubberen tegels

Rubberen tegels zijn een voorbeeld van een veiligheidsaccessoire voor om de trampoline. Wat zijn rubberen tegels precies en ziet het er mooi uit? Waar zijn ze verkrijgbaar? Is het alleen voor de veiligheid, of zitten er meer voordelen aan?

Kunstgras

Kunstgras is ook een mogelijkheid om de valzone mooier en veiliger te maken. Wat is kunstgras precies en waar is dit verkrijgbaar?

Heg

Waarom zou u een heg om de trampoline heen zetten? Voor de veiligheid, het uitzicht om de grond vast te zetten bijvoorbeeld. Wat voor heggen zijn geschikt hiervoor?

Veiligheidsnet

Een veiligheidsnet is een bekend veiligheidsaccessoire. Maar is dit ook nodig bij een ingegraven trampoline, of is het dan helemaal overbodig? Waar zijn deze netten te koop en zijn deze duur?