Misschien wel één van de snelste indicatoren voor de kwaliteit van de trampoline, is het merk. Trampolines van een aantal merken zijn gegarandeerd een goede aankoop. Overigens hebben deze trampolinemerken allemaal een assortiment met trampolines voor elk budget. De betere trampolinemerken in België en Nederland zijn:

Akrobat: de beste springervaring

Akrobat trampoline logoAkrobat is een relatieve nieuwkomer in de trampolinemarkt. Dit merk zette als een van de eerste partijen stevig in op vlak ingegraven trampolines met de Primus Flat to the ground lijn. Veel populaire Youtubers zijn lovend over de Akrobat Primus trampolines.

Akrobat is echter helemaal geen nieuwe speler. Vanuit Slovenië produceert Akrobat al zo'n 20 jaar trampolines voor andere merken. Akrobat heeft o.a. geproduceerd voor Etan en Kadee, Akrobat produceerde de Elfje trampolines en verder bouwen ze ook al jaren professionele trampolineparken.

Sinds enkele jaren zijn ze ook actief op de markt onder hun eigen merk. Daarmee richten ze zich direct op de consument, in plaats van alleen te produceren voor andere merken.

De trampolinelijnen van Akrobat zijn de:

 • Akrobat Orbit: de beste trampoline voor de familie. De Orbit is in combinatie met een veiligheidsnet geschikt voor gebruik door kinderen in je eigen tuin.
 • Akrobat Primus sport. De Akrobat primus is de beste trampoline voor semi-professionele springers, freerunners en atleten die je op dit moment kunt krijgen
 • Akrobat Gallus. Deze oerdegelijk uitgevoerde trampolines zijn de beste keuze voor openbaar gebruik. Bijvoorbeeld op vakantieparken, campings of bij de horeca.

Bekijk het volledige assortiment Akrobat trampolines.

 

Etan: in de top dankzij de beste kwaliteit materialen

Etan trampoline logoEtan International is met haar 25 jaar het oudste trampolinemerk van Nederland. Het merk begon als groothandel en is de afgelopen jaren steeds meer gegroeid naar een eigen merk. Bij Van Ee hebben we ervoor gekozen om Etan trampolines te verkopen, o.a. vanwege de volgende redenen:

 • Kwalitatief goede trampolines. Etan trampolines behoren tot de top van de markt.
 • Gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De Etan Premium Platinum trampolines hebben vergelijkbare specificaties als de trampolines in de toplijnen van andere merken. De prijs ligt bij Etan echter vaak nog 100 euro lager.
 • Bedrijf met de meeste ervaring. Etan heeft wat trampolines betreft met haar 25 jaar de meeste ervaring. Meer dan honderdduizend (!) trampolines in tuinen in Nederland en België komen bij Etan vandaan.
 • Innovativiteit. Etan innoveert zeer snel. Ieder jaar worden er verbeteringen doorgevoerd in de trampolines en de accessoires. Doordat de trampolines in een eigen fabriek worden geproduceerd, zijn de communicatielijnen kort.
 • Productie in Europa. Etan bezit een trampolinefabriek in Bosnië. Dit merk je in de kwaliteit. Productie in China gaat vaak gepaard met veel fouten (missende onderdelen in dozen, kwaliteitsproblemen, etc.). De eigen productie in Europa ondervangt dit probleem. Een bijkomend voordeel is tevens kortere levertijden bij producten die uit voorraad raken (1-2 weken i.p.v. enkele maanden).

Maar als u er niet van kunnen overtuigen om een Etan trampoline bij ons aan te schaffen, dan raden we u graag de volgende kwaliteitsmerken aan:

Kadee logo kadee trampolines

Kadee is een kwaliteitsmerk uit Oud-Turnhout wat vooral in België bekend is. Het bedrijf bestaat ongeveer 15 jaar. In Nederland zijn er praktisch geen verkooppunten die trampolines van het merk Kadee in hun assortiment hebben.

BERG trampolines: ongelofelijk populair

BERG buitenspeelgoed logoHet trampolinemerk BERG (voorheen: BergToys) uit Ede bestaat ongeveer 30 jaar (2019) en is vooral bekend om haar BERG skelters. Ongeveer 15 jaar geleden is Berg ook begonnen met een eigen lijn trampolines. BERG verkoopt 4 3 lijnen trampolines:

 • De BERG Talent, een budgetlijn waarmee BERG tegenwicht probeert te geven aan de stortvloed aan goedkope trampolines op de markt met twijfelachtige kwaliteit (zie ook de test uit 2017 van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit); update 2019: BERG heeft de productie en verkoop van de BERG Talent gestopt.
 • de budgetlijn BERG Favorit. Een instapmodel trampoline, geproduceerd in China.
 • de betere BERG Champion trampolines. Dit is een mooie lijn trampolines. Ze springen uitstekend, onder andere dankzij de unieke manier waarmee Berg haar Goldspring veren aan de springmat bevestigt.
 • en de dure BERG Elite. De Elite was voorheen echt verschillend met een eigen type trampolineframe. Die variant heette de Elite+. Tegenwoordig is de BERG Elite trampoline identiek aan de BERG Champion (dus met hetzelfde frame, dezelfde veren, springmat en dezelfde veiligheidsnetten), met uitzondering van de trampolinerand. Deze rand heeft bij de BERG Elite een betere UV-coating en iets dikker PVC zeildoek, waardoor de Elite rand langer mee gaat.

Vooral de Champion en de Elite trampolines zijn prima producten. Voor de meeste consumenten is de Champion de beste BERG trampoline om te kiezen. Zie voor meer informatie over deze trampolines de pagina van Berg trampolines op de website van Van Ee. Van Ee verkoopt de budgetlijn Talent echter niet (kwalitatief niet goed genoeg voor opname in het assortiment).

We hebben bij Van Ee Buitenspeelgoed goede ervaring met de trampolines van BERG. BERG is continue bezig met het verder verbeteren van hun trampolines. Een ander voordeel van BERG is de goede verkrijgbaarheid van reserveonderdelen. Er komt een moment dat je een veer, de springmat of de beschermrand moet vervangen. Dan is het fijn om te weten dat BERG verkrijgbaarheid van hun reserveonderdelen garandeert tot minimaal 5 jaar nadat ze zijn gestopt met het verkopen van een product. Dat betekent in de praktijk dus dat reserveonderdelen meestal voor meer dan 10 jaar te krijgen zijn (een product is immers zelden korter dan 5 jaar op de markt).

Elfje: goede trampolines, niet langer in de handel logo-elfje-trampolines

Elfje was vroeger een losstaand merk, maar is enkele jaren terug overgenomen door BERG. De Elfje trampolines zijn in kwaliteit sterk vergelijkbaar met de Etan Premium Gold (Elfje Bouncer Medium) en de Akrobat Orbit trampolines. De Elfje Bouncer Extra trampolines hadden als verschil dat ze een betere kwaliteit trampolinerand hadden (levensduur van meer dan 10 jaar). Deze zijn het best te vergelijken met de kwaliteit van de Akrobat Primus trampolines (hebben een vergelijkbare kwaliteit rand).

De verbindingen van het frame van de Elfje trampolines zijn gelast, net als bij de Etan Premium trampolines. Trampolines met lasnaden zijn erg sterk en eenvoudig (zonder gereedschap) te monteren.

Onderdelen voor Elfje trampolines zijn nog wel voldoende verkrijgbaar. Van Ee Buitenspeelgoed verkoopt bijvoorbeeld nog vervangende losse Elfje springmatten en Elfje trampoline randen voor trampolines van het merk Elfje.

Avyna trampolines

Avyna trampolines logoOok het Nederlandse merk Avyna maakt prima trampolines. Avyna is een fabrikant met meer dan 15 jaar ervaring en een eigen trampolinefabriek in Azië. Van Ee Buitenspeelgoed heeft de trampolines van Avyna in het verleden wel verkocht, maar hebben op dit moment hebben we geen trampolines van Avyna in ons assortiment. De reden hiervoor is vooral omdat we voldoende degelijk aanbod hebben met sterke merken als Akrobat, BERG en Etan. We zien het voordeel niet om alle merken naast elkaar te verkopen, vooral niet als de productvoordelen van een extra merk onvoldoende extra meerwaarde bieden naast ons huidige assortiment.

 

Professionele merken: Eurotramp

Voor professioneel gebruik bestaan er o.a. de trampolines van Eurotramp. Eurotramp maakt trampolines voor o.a. recreatieparken, maar levert ook regelmatig trampolines voor Olympische spelen, en tijdens tal van wedstrijden en kampioenschappen wereldwijd kom je Eurotramp trampolines tegen.

 

Wat is het beste merk trampolines?

Dat is niet eenvoudig te zeggen. En er bestaat geen onafhankelijke test van bijvoorbeeld de Consumentenbond. Een trampoline van één van de bovenstaande merken is sowieso geen miskoop.

 

Lees ook onze pagina over waarom het kopen van een goedkope trampoline zonde van je geld is.

Benieuwd naar de verschillen tussen trampolines van de betere merken? Lees dan hier verder:

BERG vs. Akrobat trampolines

Akrobat Primus vs. Akrobat Orbit trampolines

BERG Favorit, Champion vs. Elite: verschillen

EXIT vs. BERG trampolines

Wat is een goede trampoline?

 

Beste inground trampoline

Hier hoeven we niet lang over te twijfelen: de ModernJump inground trampolines. Het grootste verschil zit hem in het kunststof van het ModernJump randkussen. Om dit goed te begrijpen, denk eens aan een een bouwzeil. Zo'n oranje zeil wat je bij de bouwmarkt koopt als je gaat verbouwen & je wilt tijdelijk je bouwmaterialen afdekken. Als het waait, dan hoor je dit zeil 'kraken' en ritselen omdat het zo dun is. Zo'n zeil gaat één verbouwing mee. Al snel zitten er scheuren in het zeil & gooi je het bouwzeil weg. Dit lichte kwaliteit bouwzeil was gemaakt van 100 grams (per vierkante meter) polyester.

Je kunt bij de bouwmarkt ook een zware kwaliteit bouwzeil kopen. Dat is een wat sterker zeildoek. Gemaakt van dikker kunststof: 150 gram PE / m2. Maar nog steeds gemaakt van PE. PE is goedkoper kunststof dan PVC. Daarom wordt het ook veel gebruikt voor randen goedkope trampolines. Zo'n randkussen is vergaan na twee zomers. Meer UV-straling kan dit goedkope kunststof niet aan.

Als je je boot of aanhangwagen af wilt dekken, dan gebruik je geen (PE) bouwzeil. Nee: het afdekzeil moet lang mee gaan. Zoek maar eens naar afdekzeilen voor een boot: het meeste aanbod bestaat uit 600 grams PVC.

Terug naar de trampolines: Het zeildoek van een trampolinerand van een A-merk trampoline is gemaakt van de kunststofsoort PVC. Hoe dikker dit PVC, hoe langer het duurt voordat het kunststof hard wordt en gaat brokkelen (=effect wat UV-straling uit zonlicht op kunststof heeft). PVC is echter kostbaar: hoe meer je er als fabrikant van gebruikt in je trampolinerand, hoe duurder de rand wordt om te maken. Veel fabrikanten proberen daarom het zeildoek om de trampolinerand zo dun mogelijk te maken. Gebruikelijk bij de betere trampolinemerken is 500 tot 650 grams Chinees PVC. Vergelijkbaar met een lichte kwaliteit afdekzeil voor een boot.

beste merk trampoline rand

Beste trampoline rand dankzij zware kwaliteit Duits PVC.

Op de rand van de ModernJump inground trampolines zit echter 900 grams Duits PVC / m2 (dus bijna een kilo kunststof per vierkante meter). Dergelijk dik PVC op een trampolinerand is uniek in de markt. Geen enkele trampolinefabrikant biedt zo'n trampoline aan.

De ModernJump trampolines hebben naast dit dikke randkussen ook een zware kwaliteit stalen frame & veren die nooit gaan roesten (ok, wel als je de veren in zeewater legt. Maar wie heeft er een zee in zijn achtertuin?). Daarom, de beste inground (consumenten) trampoline die je kunt kopen: een ModernJump trampoline. Verkrijgbaar in de maten 330 cm, 370 cm en 430 cm (rond).