Wat kost een trampoline?

  • Een budget trampoline kost tussen de 300 en 500 euro.
  • Voor een redelijke trampoline betaal je tussen de 600 en 800 euro.
  • Kwalitatief goede trampolines beginnen bij 500 euro (voor dit bedrag koop je een kleine ronde trampoline) en de prijs kan oplopen tot meer dan 3000 euro (hiermee koop je een flinke rechthoekige trampoline).

Zoals bij de aanschaf van veel producten geldt: als je wat meer investeert in een goed product, dan betaalt dat zich later terug. Ook een duurdere trampoline betaalt zich terug:

  • Hij gaat langer mee;
  • Je hoeft minder vaak onderdelen te vervangen;
  • De trampoline is betrouwbaarder en veiliger;
  • Hij springt fijner.

jump

Zoals met meer dingen in het leven: goedkoop kopen is achteraf vaak duurder. Lees hier meer over: waarom een goedkope trampoline uiteindelijk duurder is.

Wil je gewoon een goede trampoline kopen? Lees hier meer over de beste merken trampolines.

Bijkomende kosten

Reken er op dat een trampoline ook na de aanschaf nog geld kost. De onderdelen van de trampoline slijten. Om je trampoline veilig te houden, is het essentieel dat je versleten onderdelen op tijd vervangt.

Het veiligheidsnet vervang je zodra er een scheur in zit, maar in ieder geval na 5 jaar. Dit geld alleen voor het gaas van het veiligheidsnet: de palen hebben weinig last van slijtage. Een los veiligheidsnet kost zo'n 120-200 euro.

De springmat heeft weinig last van slijtage. Deze vervang je alleen als er een gaatje of zelfs een scheur in zit. Bijvoorbeeld door scherpe voorwerpen of door vuurwerk of een peuk die op de trampoline mat is gevallen. Een vervangende trampoline springdoek kost zo'n 120-250 euro.

Een belangrijk onderdeel is verder de trampoline rand. Deze gaat niet eindeloos mee. Het PVC omhulsel verweert onder invloed van UV-straling uit zonlicht. De beschermrand moet ten allen tijde de veren goed afdekken. Koop daarom een vervangende trampolinerand zodra de oude rand de veren onvoldoende afdekt. Een rand vervangen is helaas niet goedkoop. De prijzen voor losse randen lopen uiteen tussen de 200 en 800 euro, waarbij een duurdere rand een langere levensduur heeft dankzij betere kwaliteit PVC.

Kosten van ingraven

Als dit kan in je tuin, dan is het handig om de trampoline in te graven. Zelf doen is het goedkoopst. Je komt een heel eind met een kruiwagen, een schep en een dagdeel graven. Als je dit zelf doet, betaal je hoogstens voor de afvoer van de grond. Het uitbesteden van het ingraven aan een hoveniersbedrijf kost circa 500-700 euro.