Wat zijn gebruikelijke garantietermijnen?

toevoegen...

 

Wat zijn garantiegevallen, wat niet?

Frame

Gebarsten lasnaad

Een gebarsten lasnaad is vaak het gevolg van consumenten die hun trampoline op een oneven of scheve ondergrond plaatsen. Het gewicht (en de krachten die door het frame gaan als er iemand op de trampoline springt) wordt daardoor niet goed verdeelt over het frame. Hierdoor kunnen lasnaden barsten of scheuren.

Garantiegeval? De kans is groot dat de fabrikant u tegemoet zal komen. Verkeerde plaatsing is namelijk erg lastig aan te tonen voor de fabrikant.

(afbeelding invoegen)

Randkussen

Stiksel randkussen laat los

Gaan de gestikte naden tussen de delen van het randkussen loslaten of rafelen (binnen 1-2 jaar nadat u de trampoline bent gaan gebruiken)? De oorzaak hiervan kan zijn dat het randkussen te strak om de trampoline zit. Dit is mogelijk een fabricagefout.

(afbeelding invoegen)

Snee in het randkussen

Zat de snee er in het begin al in? Neem dan direct na ontvangst van de trampoline contact op met de webwinkel waar u de trampoline hebt gekocht.

Springmat

De springmat is het onderdeel wat u het snelst moet vervangen. De mat is namelijk nogal kwetsbaar (harde of scherpe voorwerpen, vonken).

Brandplekken

Hebt u een barbecue in uw tuin? Of een vuurkorf? Of anders uw buren misschien? Of is de jaarwisseling net geweest? Meestal worden brandplekken of brandgaatjes in uw springmat hierdoor veroorzaakt.

(afbeelding invoegen)

Gaatjes, scheurtjes, scheuren

(afbeelding invoegen)

Dubbele draad, ontbrekende draad in de mat

Fabricagefout. Vraag om een nieuwe springmat of ga akkoord met een nieuwe springmat aan als uw huidige mat versleten is.

(afbeelding invoegen)

Stiksel aan de rand laat los

Waarschijnlijk een fabricagefout. Stiksel hoort niet los te gaan bij normaal gebruik.

Springmat reparatie

Kleine beschadigingen aan uw springmat kunt u laten repareren.

 

Veren

Roest

Hoe duur was uw trampoline? Bij goedkope trampolines is het bijna vanzelfsprekend dat de veren na een jaar of 2 gaan roesten. Bij kwalitatief betere trampolines mogen de veren na 5 jaar nog geen sporen van roest vertonen.

Te korte veer

Heel af en toe levert een fabrikant een veer mee die te kort is. Dit is een garantiegeval.