Welke trampoline is de beste koop? Onze klanten vragen het wel eens. Dit is nogal lastig te zeggen, want:

  • Er bestaan geen onafhankelijke testen die aantonen welke trampolines het beste zijn, bijvoorbeeld van de Consumentenbond;
  • Er staan vrij weinig reviews en beoordelingen van trampolines online (hier staan er wel enkele);

Maar vooral:

  • Wat de beste trampoline is, is nogal afhankelijk van wat jouw eisen zijn aan een trampoline. Een trampoline die uitstekend past bij jouw situatie, kan totaal ongeschikt zijn voor een ander.

Waarom kan ik het oordeel van Van Ee buitenspeelgoed vertrouwen?

Wij zijn een van de eerste en oudste trampolineverkopers van Nederland. We verkopen al meer dan 20 jaar trampolines. Ben jij naar een trampoline aan het kijken voor je kinderen en had je zelf vroeger ook al een trampoline in de tuin? Best kans dat jouw ouders die destijds gekocht hebben bij Van Ee.

Van Ee Buitenspeelgoed is een verkooppunt van trampolines. Als verkopende partij zijn we verder niet afhankelijk van één merk. We verkopen meerdere trampolinemerken naast elkaar. En alleen de beste trampolinemerken en trampolineseries nemen we op in ons assortiment.

Als verkoper krijgen we ook dagelijks feedback van onze klanten. Ze vertellen ons wat er goed is aan hun trampoline en wat er beter kan. En die feedback horen we ook van de kinderen die trampolines testen op het showterrein bij onze trampolinewinkel. Dat geeft ons een goed beeld van welke trampolines goed zijn en welke niet.

Daarom denken we dat we een goed oordeel kunnen vellen over wat nu de beste trampoline is voor jou.

De beste trampoline: kwaliteit

De beste trampolines, dat zijn de trampolines uit de toplijnen van de betere fabrikanten. Denk bijvoorbeeld aan de Premium lijn die Etan voert naast de Etan Hi-Flyer.

We hebben diverse pagina's geschreven waar je meer kunt lezen over de kenmerken van een kwalitatief hoogwaardige trampoline. Lees meer over:

  • het frame van een trampoline die meer dan 10 jaar meegaat;
  • de veren van de beste trampolines;
  • wat voor randkussen je op de betere trampolines zult aantreffen;
  • de springmat van een kwalitatief hoogwaardige trampoline.

De beste trampolines kun je ook goed herkennen aan de garantietermijn die de fabrikant durft te geven. Lees hier meer over trampolines & garantie.

Wat kwaliteit betreft: de kwaliteit & hoeveelheid van het PVC wat de trampolinefabrikant gebruikt heeft veel invloed op de levensduur van het randkussen. Lees hier waarom trampolinefabrikanten graag bezuinigen op PVC.

De beste trampoline: springervaring

Goed springen begint bij de beste veren

Als het op veren aankomt, scoren zowel Etan als Akrobat veel punten. Beide trampolinemerken gebruiken in Europa geproduceerde trampolineveren van verzinkt staal. Deze veren niet alleen erg goed, maar gaan ook langer mee dan de glanzend gouden trampolineveren die je bij andere merken aantreft. En goed springen, dat begint toch echt bij lange dikke soepele veren met conische uiteinden, gemaakt van soepel verenstaal. Dat is precies een punt waar de fabrikanten van goedkope trampolines op bezuinigen.

Hoe herken je goede veren?

Een trampolineveer is eigenlijk niets meer dan een opgerold stuk staaldraad. Dus hoe bezuinig je als trampolinemerk op je veren? Door minder staaldraad te gebruiken. Dat kun je doen door de veer korter te maken of door de veer dunner te maken. Want een dunnere veer = minder staaldraad nodig per wikkeling.

Niet elk type verenstaaldraad is van dezelfde kwaliteit.

Trampolineveren van matige kwaliteit verenstaal: deze veren raken eerder blijvend uitgerekt door overbelasting van de trampoline.

De beste trampolineveren zijn dus lang en dik. En conisch aan de uiteinden. Conisch betekent dat de wikkelingen aan de uiteinden korter worden. Je herkent dat aan dat de veer taps toeloopt. Die dunnere wikkelingen vergen meer kracht bij het uitrekken dan de wijdere wikkelingen.

Je kunt een veer niet oneindig uitrekken: na een bepaalde belasting bereik je het eindpunt van de rek. Dit eindpunt voel je vrij abrupt bij een rechte veer. Bij een conische veer rek je eerst de soepele wijde wikkelingen uit en pas daarna de stuggere korte wikkelingen. Daardoor remt het conische uiteinde je sprong op een zachte manier af.

Links een veer waarbij alle wikkelingen gelijk zijn. Deze veer stopt na een bepaald punt abrupt met uitrekken.

Rechts een veer met een conisch uiteinde. Deze veer vertraagt het uitrekken naarmate je hem verder uitrekt.

De vorm: waarom een professionele springer een rechthoekige trampoline koopt

Wil je de beste trampoline voor een fijne springervaring? Dan komt u waarschijnlijk uit op een rechthoekige trampoline. Rechthoekige trampolines geven dankzij hun vorm aan de springer de beste controle over de zijn/haar sprong.

Lees meer in ons artikel over wat er voor zorgt dat een trampoline lekker veert.

Lees meer over de vorm van trampolines en de voor- en nadelen van rechthoekig, rond en ovaal.

Welke trampolinemerken bieden het meeste installatiegemak?

BERG heeft dit goed voor elkaar met haar trampolines. BERG trampolines hebben duidelijke handleidingen. Hieraan merk je dat BERG een grote fabrikant is en haar trampolines wereldwijd verkoopt: kleine foutjes in een handleiding leveren dan direct problemen op. Zoiets kan BERG zich niet permitteren.

Onze ervaring met de trampolines van BERG is dat iedereen ze op kan bouwen. Zelfs als je jezelf niet technisch vindt. Denk je van jezelf dat je niet zo handig bent? Steek dan juist even wat extra tijd in het doorlezen van de montage-instructies. En bekijk even een BERG montagefilmpje op Youtube. Dan ga je goed voorbereid aan de slag.

Akrobat onderscheid zich doordat je hun trampolines praktisch helemaal in elkaar kunt zetten zonder gereedschap. nagenoeg alles werkt met klikverbindingen. Zelfs voor het plaatsen van het veiligheidsnet heb je geen gereedschap nodig, terwijl dit bij andere merken regelmatig met beugels werkt. Je zet het net met beugels vast aan de poten van de trampoline. Daar heb je wat gereedschap voor nodig.

Onze ervaring met de Etan Premium trampolines is dat de installatie wat lastiger gaat. Maar dat compenseert Etan goed doordat je er een uitstekend eindproduct voor terug krijgt. De kwaliteit van een opgebouwde Etan Premium trampoline is gewoon heel goed. Heb je twee linkerhanden en zie je op tegen het opbouwen van je trampoline? Geen probleem; we bieden installatieservice bij alle Etan trampolines.

De beste trampolines voor sporters en freerunners.

Stel je echt veel eisen aan je trampoline? Dan raden we je aan om te kijken naar de volgende modellen en series.

Allereerst de Akrobat Primus sport trampolines. De Primus is al een aantal jaar favoriet onder freerunners en enthousiastelingen dankzij het Akroventsport springdoek en de goede conische Akrobat veren. Daarmee is de Primus misschien wel de beste trampoline voor semi-professioneel gebruik.

Tevens de BERG Ultim Elite 500 en BERG Ultim Champion 410 en 500 trampolines.

Verder lezen

De beste grote trampolines

De beste kleine trampolines en waarom een té kleine trampoline niet lekker springt.

Beste trampolinemerken

Inground vs. Flatground trampolines

Akrobat vs. BERG trampolines

Waarom we geen fan zijn van goedkope trampolines