Vooral bij kleine kinderen, die gevaren nog niet goed kunnen inschatten, is het belangrijk dat er een volwassene bij is als er gesprongen wordt. Maar het is ook mogelijk om een veiligheidsnet om de trampoline te monteren. Dit net zorgt er voor dat een kind niet per ongeluk van de trampoline af kan vallen. Een veiligheidsnet maakt het springen op een trampoline veiliger.

Vroeger zag je amper netten op trampolines, maar door veranderende regelgeving en beter bewustzijn van de risico's zie je het steeds meer. Sinds enkele jaren is een veiligheidsnet voor een trampoline verplicht bij trampolines op poten en inground trampolines (die 20 cm boven de grond staan). Voor vlak ingegraven (flatground) trampolines is die plicht er niet, maar moet er een veilige valzone rondom de trampoline aanwezig zijn met valdempend materiaal.

Voordelen van een veiligheidsnet

  • Veiligheid. Een veiligheidsnet maakt springen veiliger. Uw kinderen kunnen niet per ongeluk van de trampoline vallen en u hoeft niet constant op te letten.
  • Nog meer veiligheid. Bij kleine trampolines is het springoppervlakte beperkter. Een veiligheidsnet is daarom aan te raden.
  • En nog meer veiligheid. Kinderen zullen gaan experimenteren op de trampoline. Met een net om de trampoline heen, is springen veiliger.

Nadelen van een veiligheidsnet

  • Toegankelijkheid trampoline. Kinderen kunnen door een veiligheidsnet minder makkelijk op de trampoline klimmen. Een alternatief om trampolinespringen veiliger én toegankelijk te maken, is ingraven.
  • Opvallend. Door een veiligheidsnet wordt uw trampoline een stuk hoger, gemiddeld 1,80 meter extra. Zeker al u een kleine tuin heeft, zal de trampoline extra opvallen.
  • Kosten. Het is een extra kostenpost en het vergt enige moeite om het net te bevestigen.

 

Gebruik je een trampoline als kinderspeelgoed? Dan raden we een veiligheidsnet altijd aan.

 

Let wel: een veiligheidsnet is er om een val op te vangen. Een net is geen speelgoed: niet bedoeld om actief in te springen. Op die manier gaat het net minder lang mee.

Bekijk trampolines met veiligheidsnet bij Van Ee Buitenspeelgoed.