Als uw budget niet toereikend is voor een nieuwe trampoline, dan is een tweedehands trampoline een prima alternatief. We willen u op deze pagina daarom een aantal tips meegeven over het kopen van een tweedehands trampoline, zodat ook u uw kinderen blij kunt maken met een trampoline!

Waar op letten als u een tweedehands trampoline koopt

Kijk bij de aanschaf van een trampoline die niet nieuw meer is naar de volgende zaken:

  • het merk;
  • de leeftijd;
  • de staat.

Het merk van de trampoline

Koop het liefst een trampoline van een beter merk. Deze trampolines:

  • zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ze hebben betere frames en veren.
  • Tevens zijn versleten onderdelen eenvoudig vervangbaar. Onderdelen zijn namelijk goed verkrijgbaar in de handel.

Heeft de trampoline geen merk? Kijk dan liever even verder. Het is beter om een tweedehands trampoline te kopen van een goed merk, dan een nieuwe trampoline van een budgetmerk. Tweedehands trampolines van een budgetmerk van meerdere jaren oud zijn in onze te ogen niet betrouwbaar genoeg om je kinderen er op te laten spelen.

Hier en daar (op het internet) zal u worden afgeraden om een tweedehands trampoline te kopen. 9 op de 10 keer leest u dit advies op een website die eigendom is van een webwinkel (die uiteraard veel liever ziet dat u een nieuw product koopt). Dit advies gaat op voor zover het budgettrampolines betreft.  Een kwalitatief goede trampoline kunt u gerust een tweede leven geven.

De leeftijd van de trampoline

Koop liever geen trampoline die al meer dan 10 jaar dienst heeft gedaan. Ook trampolines van betere merken zijn op een gegeven moment "op", ongeveer na een jaar of 15-20. het is ideaal als je een trampoline kunt kopen die pas enkele jaren oud is. Dan is hij al voldoende in waarde gedaald maar kwalitatief is hij waarschijnlijk nog prima.

De staat van de trampoline

Bij het kopen van een tweedehands trampoline is het frame het meest belangrijke aandachtspunt. Dit is het duurste onderdeel van de trampoline en het lastigst vervangbaar. Een trampoline met een slecht randkussen kan nog prima springen. Een trampoline met een slecht frame is echter ronduit gevaarlijk voor uw kinderen.

Laat u bij het kijken naar een trampoline niet afleiden door een versleten randkussen. Een nieuw randkussen koopt u nieuw al voor enkele tientallen euro's (dan hebt u er eentje die een jaar of 3 meegaat. Een betere kost tussen de 100-300 euro). Het is normaal dat dit onderdeel van de trampoline snel slijt. Daarom is het ook zo eenvoudig vervangbaar. U kunt ook gerust een randkussen van een ander merk op de trampoline leggen, deze maten zijn gestandaardiseerd.

Het vervangen van veren kost tussen de 2 à 4 euro per veer, afhankelijk van het soort/merk veer. Koop dus liever geen trampoline waarvan de veren verroest zijn. Even een aantal veren vervangen kan al snel oplopen in de tientallen euro's. Tevens kan dit een indicatie zijn van de algemene kwaliteit van de trampoline. Veren die een betere (lees: duurdere) roestbehandeling hebben gehad, gaan namelijk niet roesten onder normale omstandigheden.

veer-roest

De springmat kan ook vervangen worden. Een nieuwe springmat kost minimaal 80 euro en maximaal 150 euro. Kleine gaatjes in de mat kunt u laten repareren. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 20-30 euro.

repair

Wat is een redelijke prijs voor een tweedehands trampoline?

De prijs die u betaalt is erg afhankelijk van de staat van de verschillende onderdelen en welke onderdelen vervangen moeten worden. Uiteraard spelen ook de vorm (rechthoekig is duurder dan rond) en grootte (groter = duurder) van de trampoline mee.

Betaal liever niet meer dan 200 euro voor een tweedehands trampoline. Als u meer uitgeeft dan dit bedrag, dan kan het al interessant worden om een nieuwe trampoline te kopen. Zeker als u in uw achterhoofd houdt dat er ongetwijfeld onderdelen van de tweedehands trampoline bijna aan vervanging toe zijn.

 

Waar koopt u een tweedehands trampoline

Woont u in België? Dan kunt u het beste even zoeken op Kapaza.be of Tweedehands.be. Hollanders kunnen zoeken op Marktplaats of op Speurders.

Alternatief voor een tweedehands trampoline: koop een showmodel

Een showroommodel kopen is een goed alternatief voor het kopen van een tweedehands trampoline: u krijgt de garantie van een nieuwe trampoline terwijl de prijs een stuk lager is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de showroommodellen in onze webwinkel.