Als je kinderen de trampoline veel gebruiken, dan krijg je hier een keer mee te maken: er gaat een onderdeel kapot. Lees hier welke onderdelen je (zelf) kunt repareren en welke je het beste direct kunt vervangen.

Trampoline rand

De rand van de trampoline slijt door UV-straling en het dagelijks gebruik door kinderen. Bij een betere trampolinerand zit er een UV-coating op het PVC, waardoor het kunststof minder snel slijt.

Bij een relatief nieuwe rand kun je schade zoals een loslatende stiksels of een scheurtje in het PVC goed repareren. Je hebt hier wel een professionele naaimachine voor nodig. Een stoffeerderij kan zo'n reparatie soms voor je doen. Als de trampolinerand geheel versleten is, moet je het randkussen vervangen →

Veiligheidsnet

Als je een trampoline hebt met een veiligheidsnet, dan is dat een onderdeel wat je regelmatig moet controleren. Zitten er scheurtjes in het net? Heb je een trampoline met een rits in het veiligheidsnet die stuk is? Vervang het net dan. Een gescheurd veiligheidsnet kun je niet goed meer repareren.

Je hebt hierbij de keuze tussen het vervangen van het volledige veiligheidsnet (palen, paalhoezen en het gaasnet) of alleen het gaasnet als de palen van het net nog goed zijn. Ook kun je eventueel losse palen en vervangende paalhoezen bestellen.

Springmat

Als de trampoline springmat beschadigd is, heb je twee opties:

  1. repareren (alleen bij kleine gaatjes of scheurtjes).
  2. of vervangen (bij grotere gaten of scheuren of als de mat versleten is).

Als je de mat wilt vervangen, let dan goed op de maat van de oude springmat. Je kunt het beste een mat kopen van het merk van de trampoline, of anders een mat die exact overeen komt qua afmetingen en aantal ogen.

Lees meer over het repareren of vervangen van uw trampoline springmat →

Veren

Gaan de veren aan de trampoline roesten? Lees meer over waar je op let bij het vervangen van trampolineveren →

Frame

Gelukkig gebeurd dit zelden, maar het komt toch af en toe voor: een breuk in het trampoline frame. De beste oplossing? Lassen of het onderdeel vervangen →